Djur


Här på landet är det fullt av djur, små och stora. Vi brukar se många djur i stan också men de känns, i alla fall just nu, som om de kommer lite närmare här på Torpet. Grannens tupp gal och fåglarna kvittrar. Några små, ännu oidentifierade fåglar har ungar under taket på härbret och flyger in och ut med mat dagen lång. På kvällspromenaden ser vi grävlingar och rådjur och vildkatten smyger över tomten vilket gör hunden galen. De små spindlarna väver nät i härbrefönstret och myggorna kalasar på oss så fort solen gått ner. Man kan nästa säga att det är mer liv och rörelse här än i Enskede i alla fall en kväll så här mitt i sommaren. 
 
 


Midsommar


Juninatten - av Harry Martinsson

Nu går solen knappast ner, 
bländar bara av sitt sken. 
Skymningsbård blir gryningstimme 
varken tidig eller sen. 

Insjön håller kvällens ljus 
glidande på vattenspegeln 
eller vacklande på vågor 
som långt innan de ha mörknat 
spegla morgonsolens lågor. 

Juni natt blir aldrig av, 
liknar mest en daggig dag. 
Slöjlikt lyfter sig dess skymning 
och bärs bort på ljusa hav.
 
 
 

 
 

Städat


Det tog bara lite längre tid att städa hela vår lägenhet (5 rum och kök) än att flyttstäda sonens lägenhet på ett pytterum + toalett/dusch. Jag tror att han behöver en kurs i veckostädning. Men för all del, jag är inte så bra på det jag heller. Borde städa lite oftare men det blir liksom inte av. Nio timmars städning blev det den här veckan. Nu tar jag sommarlov och tänker inte städa mer förrän tidigast i slutet av augusti.
Flugorna på fotot har inget med städningen att göra mer än att de förhoppningsvis håller sig undan nu när allt är så rent och fint här hemma.
 
 

 

Att välja

Livet är fyllt av valmöjligheter. Är det inte elabonnemang och pensionsförsäkring så är det vilket pålägg man ska ha på smörgåsen. I stort som smått har vi i landet lagom möjlighet att bestämma själva. Och som min man ofta påpekar, att inte välja är också ett val. Valfrihet är en god sak har jag förstått men det är inte alltid jag håller med om det. Jag kan bli lätt utmattad av allt som finns att välja mellan. Ibland önskar jag att det bara fanns en sorts tandkräm (eller kanske två). Det skulle i vissa lägen göra livet en smula enklare. Jag blir lätt stressad av allt jag skulle ha en chans att påverka om jag bara tog den. Idag gjorde jag ett aktivt och inte så noga genomtänkt val skulle det visa sig. Jag valde att bara ta regnjackan och inte regnbyxor och stövlar också när jag gick iväg på hundpromenaden. Det finns många sorters regn, duggregn, regn och ösregn. Och så finns det skyfall, du vet ett sånt där regn när himlen öppnar sig. Det behöver inte vara så länge. Man blir väldigt blöt även på en kort stund, speciellt om man inte har ordentliga regnkläder på sig. 

 

 

Små mirakel

 

 
 

 
 

RSS 2.0