Bilder och tävlingar.

Man kan inte tävla i bild, skönheten ligger i betraktarens ögon och det är troligt att vi alla har lite olika skönhetsideal.  Sedan starten på året, när jag gick med i utmaningen "enbildomdagen2014" har jag tagit 118 bilder med olika teman. En del bilder har kommit till i hast andra har varit mer genomtänkta och genomarbetade. En del har jag själv tyckt varit ganska dåliga och andra är jag mycket nöjd med. Men det märkliga är att jag ofta får mer positiv respons på de bilder jag själv inte tyckt varit så värst bra.  Det är något att fundera över varför det är så. 
Apropå bildtävlingar så gör vi det, tävlar i bild trots att det egentligen inte går. Nu senast var det Östa Svealands Fotoklubbars tävling där 423 bilder av 61 fotografer lämnats in.  Jag fick tre uttagna bilder och placerade mig därmed som nummer tre av de deltagande fotograferna. Trots att det inte går att tävla i bild.
 
 
 
 
 

 

Närstudie


Fotograferandet tar över.
Ett andrum, ett vattenhål, en oas.
Så kan jag totalt tappa tid och rum och ge mig hän åt detaljer.
Som nyss en närstudie av mig själv. Undrar just om den bilden kan räknas som självporträtt.
 

 

Lantliv


Jag är en lyckligt lottad människa som har ett paradis där jag kan tanka kraft och energi. Min plats på jorden som funnits för mig i hela mitt liv. Här finns min historia, mina barndomsminnen och lugn och ro.  Här kommer några rofyllda bilder från en dimmig påskaftonsmorgon. 
 
 
 
 
 
 


Haiku


Under körsbärsblommen
där förblir
ingen främling
 
Issa 1763-1827
 
 
 


Lantliv


Påskhelgen ägnas i huvudsak till att utveckla nya fotografiska färdigheter. Det är tur att jag kan ta hundratals bilder utan att det kostar en massa annars hade det blivit dyrt. Försöker få till en bild så som jag ser det i huvudet men det verkar hart när omöjligt. Men skam den som ger sig. Härligt är det och mellan försöken pustar jag på trappan i solen och njuter av humlesurr och fågelsång. Bättre kan man knappast ha det.


Bättre


Ibland blir det bättre än vad jag tänkt och trott. Det kan jag känna mig lätt förundrad över och njuta av en lång tid efteråt. 
 
 
 


Regn


En regnig dag.
 


Eld


Även om det inte är ruskväder ute,
(faktiskt inte ruskväder alls)
så är det mysigt med en brasa.
 

 

Att leva väl


Livets utmaning är att leva väl. Jag har två sämsta grenar, den ena är att delegera och den andra att prioritera. Det blir inget vidare när jag ska försöka leva väl. Jag är verkligen usel på att delegera och på att be om hjälp. Jag är en sådan där "kan själv martyr" som du säker har stött på mer än en gång. En sån där som kånkar upp en garedrob helt själv sju trappor och om någon erbjuder sig att hjälpa till, hurtigt flåsar, att det behövs ingen hjälp det går så bra så bra. När det sedan kommer till prioriteringarna är det nästan ännu sämre ställt. Det fins ju så otroligt mycket skoj att göra. Speciellt nu när barnen är stora och jag har mer egen tid att disponera över.  Nu är tiden kommen att göra det jag vill och det visar sig vara alldeles för mycket. Det är ju så svårt att välja bort. För det är det jag börjar inse, att jag måste välja bort, jag kan inte vara med på allt.  Det är det där med balans som är så svårt. Jag måste klura lite på om det inte finns något smart sätt att både ha kakan och ät upp den. 
 

 

RSS 2.0