Göteborg


Bokmässa i Göteborg. Möten och samtal. Mat och mingel. Märkliga skyltar och en och annan bok som slank med i väskan hem. Kvalitetstid med bästa vännen, lika trevligt som vanligt.
 
 

 
 
 
 
 
 

Höststämning


 
Höststämning
 

 
 
 

Här kommer natten..........


 
 

 

Äntligen höst?


Jag gillar inte hösten, sommaren är min årstid men nu känns det skönt att regnet äntligen kom. Det är på något sätt välgörande för både naturen och själen, båda behövde en rejäl uppfräschning. Nu kan jag med gott samvete krypa in i bästa fåtöljen med tekopp och bok. Jag tänker i alla fall att jag ska göra det, och det kan vara ett första steg i rätt riktning. Och om man ska försöka se något positivt med att det blir mörkare och mörkare (och det måste i alla fall jag) kan det vara att det inte är så lätt att se alla dammråttorna i hörnen. 

 


 

Förändring


Jag kommer inte att flytta, i alla fall inte i brådrasket. Nej jag blir vid min läst men med en eller annan utflykt ut i vida världen. Just nu är jag inne i en process som känns minst lika energikrävande som vad jag tror att en flytt kan vara men på ett mer stillasittande vis. Saken är den att jag har bestämt mig för att köpa en ny dator, jag vill få det undanstökat innan min gamla ger upp.
När jag fyllde 50 fick jag en MacBook i födelsedagspresent. Den har varit fantastisk, jag är mer än nöjd med den men nu börjar den visa på vissa ålderstecken. Det är sånt som händer oss alla förr eller senare. Frågan är vilken typ av dator som ska ersätta den. Ska det bli en ny Mac var första frågan?  Jag har ett Photoshop som bara fungerar med Mac. Adobe har precis gjort om sitt system så nu kan man inte äga Photoshop utan bara prenumerera på det vilket kostar drygt 200: - i månaden. Det är lite väl mycket pengar när man bara använder programmet ibland. Så där landade jag på att det måste bli en Mac så att jag kan fortsätta med mitt gamla Photoshop. Bärbar eller stationär? Först var jag helt säker på att det var en stationär jag skulle ha men nu har jag gjort en helomvändning och tänker mig en bärbar men med extern skärm, en stor och bra skärm för bildbehandling. Just nu lutar det år en MacAir 13” och till den en Dellskärm. Det är inte lätt det här, jag har verkligen beslutsångest. Det är mycket enklare att få en i present.

 

 

 

 


RSS 2.0