Nätets outgrundliga vägar och vår ambivalens


Vi pendlar i vårt förhållande till internetuppkoppling på Torpet. Vissa dagar tycker vi att det är helt ok att nätet bara fungerar på endast ett ställe och det oftast, men inte alltid, det är trots allt under tak. Det kan vara befriande att inte kunna surfa även om man vill. Att kunna försvinna från nätvärlden och strunta i internet och sociala medier, bara hämningslöst hänge sig åt att njuta sommarliv i RL så som det var förr. Får man abstinens fungerar de smarta telefonerna en bit utanför tomtgränsen, man kan alltid kolla läget när man är ute på hundpromenad, så att man inte helt försvinner från nätkartan (hemska tanke).  Andra dagar vill vi ha en uppkoppling som fungerar både inne och ute, kanske framför allt inomhus faktiskt. En uppkoppling som fungerar när man själv vill, som inte kommer och går efter eget tycke.
Men plötsligt händer det, idag kan jag sitta på trappan och surfa, ett helt nytt ställe, fortfarande ute men i alla fall lite omväxling och bättre utsikt. Det är tur att det inte regnar. 
 
 

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Egentligen behöver man inte nätet men man har vant sig. På gott och på ont... Det hör liksom till att man kan kolla läget fastän man ingenting vill eller behöver. En vanesak i mångt och mycket!

Ha det gott på torpet!

2013-07-04 @ 19:47:10
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0