Struktur och bilder


Jag tror att jag är för virrig för datorer. Lyckas alltid skapa kaos bland bilderna trots att jag försöker vara ordentlig.  Just nu går mycket tid åt till att försöka lära mig program som ska hjälpa mig med struktur och ordning. Men eftersom jag inte är så ordningsam och strukturerad går det lite trögt. Varje dag lär jag mig någon ny funktion som förhoppningsvis ska göra mitt liv som amatörfotograf lite lättare. Jullovet tänker jag använda till att sortera och kategorisera. Låter kanske inte jätte skoj men desto roligare sedan när bilderna blir sökbara. Jag tänker mig att det ska förenkla mitt liv. Kanske är det bara en illusion.  När all den där strukturen blir outhärdlig ägnar jag lite tid åt att välja bilder till mina nya ramar. Fem bilder som man ska stå ut under en längre tid och som på något sätt ska hålla ihop, inte så lätt som jag trodde. Träd är ett tema som kanske kan fungera.



Kommentarer
Postat av: Ninni/fotografia

Men tänk vad skönt att slippa leta så mycket sen...det vore något för mig också. Är det Lightroom du håller på med?

Det där med att göra bilder till en vägg har jag hållit på med sedan i somras. Jag hade tänkt mig en vägg i köket med några av mina foton. Men att välja ÄR svårt. Ett tag hade jag allt framme på en del av vårt stora köksbord men var sedan tvungen att städa bort det och nu ligger allt i en hylla. Det får bli mitt projekt på jullovet.

Må så gott!

2010-12-11 @ 23:19:56
URL: http://piona.blogspot.com
Postat av: Znogge

Så lustigt! Min bild av dig är att du är såväl ordningsam som strukturerad! Men tydligen inte ;-) Hoppas du får ordning på bilderna i alla fall!



Trevlig tredje advent!

2010-12-12 @ 10:17:50
URL: http://znoggge.wordpress.com/
Postat av: Anita

Såå underbart vackra kort, som vanligt!



En rikitgt fin advent önskar jag dig och allt gott!

Anita

2010-12-12 @ 12:58:23
URL: http://smulansblog.blogspot.com/
Postat av: nilla|utanpunkt

You can do it ;-)

2010-12-12 @ 16:48:43
URL: http://utanpunkt.blogspot.com
Postat av: Kersti

Yes I can!

2010-12-12 @ 18:11:20
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Ruta Ett

Hej!

Kan du maila mig på [email protected] ?

Jag har ett förslag till dig angående Carpe Diem.

Postat av: Nässelblom & choklad

Det låter som just precis vad jag också borde ägna mig åt. Berätta gärna om hur det går så kanske jag också kan komma igång med att ordna - det tar så mycket tid att jag alltid skjuter upp det. Lycka till! Svårt att välja bilder som man ska trivas med en längre tid...

2010-12-14 @ 09:23:55
URL: http://www.nasselblomchoklad.blogspot.com
Postat av: Åsa!

Det blir lätt lite rörigt med alla bilder tillslut. Jag har alla mina bilder på två externa hårddiskar och har skapat ett sökträd som känns ganska okej. På något konstigt vis så finns nästan alla bilder kvar i mitt minne. Iallafall alla favoritbilder.

2010-12-16 @ 09:29:43
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: matte

har försökt göra struktur bland mina bilder jag med.. men det liknar lite mitt liv i övigt iaf hur jag än gör... högar här och där som kanske hör ihop eller kanske inte ;) God, vit god Jul¨

Kram Matte & Vovvas

2010-12-19 @ 23:33:13
URL: http://femtinio.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0