Glad förvåning


Jag sjunger i en kör. En trevlig damkör med idel amatörer. Vår körledare brukar säga att vi ska sjunga med glad förvåning för att liksom öppna upp där inne vid struphuvudet på något sätt. Hur det egentligen fungerar har jag ingen aning om, men att det gör det kan jag höra. Det låter så mycket bättre när man gör som hon säger även om det inte alltid är så lätt.
Glad förvåning är också det som jag känner när jag läser era kommentarer. Glad blir jag över att det som jag skriver berör och gör att ni tycker om att komma hit och läsa och kommentera. Men också för att era kommentarer ger mig nya tanketrådar, nya funderingar som jag kan spinna vidare på, som ett stilla samtal. Förvånad blir jag över att det faktiskt är så. Att jag skriver och ni läser. Det är ett av de där små vardagsundren som jag kan bli så väldigt lycklig av.


Med glad förvåning upptäcker jag också att solen lyser på min lediga dag.




Kommentarer
Postat av: Åsa!

Att gå in här och läsa är ett sant nöje! Och vilket vackert löv du fångat på bild! Det skulle du haft med i Slottsträdgårdsmästarens fototävling! Du får hålla i lövet och fota om det den 1 november:)

2008-10-23 @ 18:52:38
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: matte

först läste jag .. jag sjunger i ett kör. Det hade varit nåt det! När jag var liten sjöng jag i kyrkokören, inte var det någon glad förvåning där inte, mest lät det pipigt. Sånglärarinnan som höll i kören hade alldeles för hög tonart, ingen kunde följa den, det lät fördjävligt!;) (fast kul var det för det)

2008-10-23 @ 18:57:39
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Mumin

Ja du skriver alltid så fint och tänkvärt, det är så roligt att titta in till dig:) Va roligt att sjunga i en kör. Det gjorde jag också i tonåren, men sen rökte jag nog bort rösten hi hi. Kram vännen! Mumin

2008-10-23 @ 19:25:17
Postat av: Ninna

Andra behöver inte komma med svar, men respons gör att ens tankebanor förändras. Även en kort dialog med någon man möter i t.ex. tunnelbana eller i tåg påverkar. Samtal och möten mellan människor är berikande, tycker jag.

2008-10-23 @ 20:26:34
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: Znogge

Du skriver alltid tänkvärt så det är alltid lika givande att titta in här!



Fast jag och körer går inte ihop! I åk 1 fick alla vara med i kören utom jag och en annan flicka. Där knäcktes mitt självförtroende inom sång. Men lyssnar gör jag gärna!



Kram!

2008-10-23 @ 20:42:48
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: A

Jag har aldrig tänkt på det, men det låter så självklart när du säger det. Att sjunga med glad förvåning känns helt rätt. Jag ska prova det i duschen imorgon bitti.

2008-10-23 @ 22:44:43
URL: http://somgjorda.blogspot.com
Postat av: Mumin

Jag önskar dig en trevlig fredagskväll! Kram Mumin

2008-10-24 @ 14:16:59
Postat av: Ninni

Ja men det är väl alldeles ypperligt...jag gillar din blogg just för att den är annorlunda, du får mig att tänka till också!



Ha en skön söndag.kramen

2008-10-26 @ 09:02:13
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Mumin

Ha en go söndag vännen! Kram Mumin

2008-10-26 @ 11:55:17
Postat av: Fia

Glad förvåning - det låter verkligen härligt! Tänk vilken positiv känsla!

2008-10-26 @ 16:36:20
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Paula

Hej! Du har så lätt att uttrycka stora tankar så det blir enkla och begripliga., alla har inte den talangen. Njuter varje gång jag är här och läser men inte alltid hittar jag orden för att kommentera som jag tänkt.

Mitt liv har gått i kringelikrokar, motorvägarna har uppsökts men lämnats för den stora stressen den ger. Då är det så mysigt med små vindlande stigar där man inte tassat förr.

Kram från pörtet

2008-10-27 @ 19:12:38
URL: http://paulaz.se
Postat av: Ann

Att sjunga är härligt och stärkande! Vackert foto som vanligt här.

2008-10-29 @ 07:16:29
URL: http://livsbloggen.blogg.se/
Postat av: Camellia

Vad glad jag är, att du hittade till mig – det gjorde att jag hittade till dig. Det är för läsare som du jag allra, allra helst skriver och fotograferar. Och det är berättare som du, jag allra allra helst läser. Jag länkar till dig (inte så mycket tekniskt blogglänkande, även om det är praktiskt), långt mer en tankelänk till mina egna funderingar. Tack! Jag skyndar att återkomma!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0