Årsdag


Idag är det födelsedagskalas på bloggen. Det är precis tre år sedan jag plitade ihop det första inlägget och försökte att begripa hur det hela gick till. Det var (och är) inte helt lätt med stilmallar och kodmallar och att få det att se ut precis så som jag vill. Nu har jag lagt den delen helt åt sidan och koncentrerar mig på att skriva och fotografera istället. Nog har jag lärt mig en hel del på de här tre åren, både vad det gäller text och bild. Men det allra roligaste med bloggen är all kontakt och respons jag får från dig som läser.  Det kan vara skönt att få veta att jag inte är ensam om mina funderingar, att det finns andra som tänker som jag gör . Men det är också värdefullt för mig att få en kommentar från någon som tänker annorlunda, en reflektion som gör att jag får fundera ett varv till. I födelsedagspresent önskar jag mig att du vill fortsätta att gå med mig på plommenad och att du förutom att plommonera också vill fundera, reflektera och kommentera tillsammans med mig.
Och så var det namnet Plommenad som jag ibland får frågar om. Det kommer från en dikt av Bo Setterlind ”Plommon till alla som har barnasinnet kvar”.
Kommentarer
Postat av: Znogge

Grattis på treårsdagen! Det är alltid lika tgrevligt att läsa hos dig och se fina bilder som alltid passar så bra till inlägget!Kram

2010-05-24 @ 20:37:46
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ninni

Grattis till dina tre år! Själv fyller min blogg fem år i Juli..helt otroligt.Trodde aldrig att jag skulle kunna fixa&trixa så pass mycket med HTML, koder och allt vad det är..KUL!Kram kram

2010-05-24 @ 21:21:25
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Maj Korner

Jag fortsätter gärna och följer dig på din plommenad. Jag tycker om tempot, att du ser detaljer och att du funderar. Du känns väldigt sann.

2010-05-24 @ 22:21:25
URL: http://majkorner.blogspot.com/
Postat av: nilla|utanpunkt

Underbar bild. På den stigen och andra också (härnäst DJurgården!) vill jag förstås fortsätta att plommenra med dig. Tre år, en riktig veteran!

2010-05-25 @ 01:08:44
URL: http://utanpunkt.blogspot.com/
Postat av: nilla|utanpunkt

plommenera ska det vara, förstås.kram

2010-05-25 @ 01:09:32
URL: http://utanpunkt.blogspot.com/
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Grattis Kersti!Jag fortsätter med nöje min plommenad och delar dina funderingar som alltid får mig att fundera vidare. Jag nickar alltid instämmande i plommenadtankarna.KramNicoline

2010-05-25 @ 11:27:14
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se/
Postat av: matte

Grattis bloggen! Jag gillar dina tankar och funderingar :)

2010-05-25 @ 11:36:40
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Inkan©

Gratulerar 5-åringen! Och jag hoppas givetvis att du fortsätter plommenaderna - dina tankar och funderingar är alltid intressanta att ta del av.Kan berätta att min poet i Oregon snart kommer hem på Sverigeferie under sommaren. Tyvärr vet jag inte om han tänker erbjuda någon poesikväll vid Mariatorget.

OM så kommer du att få veta det.

Och alla andra som tycker om. Prosa- Poesi- och underfundiga tankar.

2010-05-26 @ 17:20:52
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Inkan©

rätt ska det vara:

Gratulerar 3-åringen!Hilsen

Inkan i natta

2010-05-27 @ 01:06:07
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Paula

Underbar bild, sätter fantasin i sken, vad finns längre fram....

Klart jag fortsätter följa en av mina absoluta favoriter!

Själv är jag mer än splittrad i dessa dagar, koncentrationsproblemen jag dragits med länge har liksom förökat sig och jag hattar än hit än dit, inget känns gediget...

Nåväl, det kanske är årstiden och ljuset som får mina sinnen att förvirra sig och kanske behöver jag det mörka lugnet för att finna ro...

Murklor är mums, och det är ett murkelår i år. Själv har jag inte plockat mer än till husbehov, en kompis har plockat över 1200 murklor med hjälp av sin svamphund!

Vi gör en repris och åker till förra veckans destination även i morgon, regn är utlovat och då har vi nära hem när vi ruttnar på blötan.

Ha en underbar helg

Kram från pörtet

2010-05-27 @ 22:23:33
URL: http://paulaz.se
Postat av: Carin

Far man skriva en kommentar sa har i efterskott?

Bilden ar fantastisk o stort GRATTIS pa blogg-fodelsedagen!Jag laste ocksa den fina bloggen om MOMO, en av mina absoluta favoriter. Var teatern bra? Var Maja eller Anna med dig? o tyckte dom om den?Ar pa vag pa konferens, Transition Town, i Totnes. I kvall kommer jag ner till London o i morgon aker jag till Devon. o snart kommer du!

Kram vannen

Carin

2010-06-10 @ 21:22:40
Postat av: Jeanette

En jättefin bild! Många hade nog tagit med mer av den blå himlen, men du har gjort helt rätt! Det är stigen som får bilden att "stå ut" och bli intressant.Och gräset mot himlen ger vackra färger.

Hälsningar Jeanette från Viskomkursen VT-2010

2010-06-12 @ 11:45:50
URL: http://www.envackerdag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0