Ledig dag


Min dag idag. Jag kan göra vad jag vill. Sittande i den värmande solen utanför porten tänker jag att jag borde sitta på ett fik, ute och titta på folk och dricka en latte (cappucino är för svårt att stava till) och tänka stora tankar. Nu sitter jag här utan latte och tittar på trafiken i korsningen och en och annan  flanör som går förbi. Fast jag skulle vilja kalla dem promenörer, för om man flanerar går man långsamt liksom eftertänksamt fram och de som går förbi här har lite högre fart. Men jag tror inte det finns något sånt ord.
Jag försöker att extrahera ljuden från småfåglarna som tidvis blir dränkta av motorljud från bilarna. Men talgoxens envisa sjungande överröstar till och med bussen. All snö är borta och vinden är ljum Solen ofattbart varm och tankarna lite långsamma.


Jag borde, jag skulle, jag måste.....inte alls! Jag ger alla såna tankar på båten. Så nu sitter jag här i den värmande solen och bara njuter.


image267


Kommentarer
Postat av: matte&plastmatte

Det låter alldeles underbart!
ha en trevlig helg! / :) matte

2008-04-11 @ 19:42:56
URL: http://femtinio.blogg.se
Postat av: Elisabeth

Tänk... vad skönt det är när man bara genom ett klick kan hälsa på hos en god vän! Tack för att jag får sitta hos dig utanför porten... njuta av solen, och titta på promenörer... jag behövde en sådan stund! Tack min vän...!

Varm kram...alltid!

Ps. Härligt ord... promenörer!

2008-04-11 @ 22:01:56
URL: http://himlastigen.blogspot.com
Postat av: Znogge

Det gjorde du rätt i! Egentligen borde man väntat med att städa tills i morgon för då ska det bli ösregn, i alla fall hos oss! Men nu är det avklarat och jag hann ändå en långrunda med Herr hund!
Kram och fortsatt bra helg!

2008-04-11 @ 22:05:53
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ninni

Att sitta i solen och njuta är ju aldrig fel!

Kramen

2008-04-12 @ 22:03:21
URL: http://www.ninni.blogg.se
Postat av: Sylvia

Så härligt det låter. Vilken rolig bild. Så gör jag också. En stol att sitta på, ett som bord alternativt att lägga upp fötterna på.

2008-04-13 @ 08:27:10
URL: http://pantersylvia.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Långsamma tankar är vad man behöver. Riktigt soliga och långsamma.
Kram

2008-04-13 @ 09:59:55
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Annemarie

Den båten vill jag sitta i
- den du gav på båten... och guppa runt lite villkorslöst - som att vicka på en stol och sippa en droppe te eller kaffe...åsså boken... guppeligupp. Anne-Marie

2008-04-13 @ 13:39:47
URL: http://www.annemariekorling.blogg.se
Postat av: Paula

Inte en endaste gång har jag ännu fått plocka fram den plastiga utestolen och sätta mig på tomten för att njuta vårsolens strålar! Det är ju precis det jag längtar efter! Får allt nöja mig med att från fönstret kika på mina talgoxar som är ute på friarstråt och fixar ny inredning i holkarna. Jag slipper i alla fall biltrafiken..

2008-04-13 @ 16:58:59
URL: http://paulaz.se
Postat av: Vicktoria

Vilken vårlik skön bild... Åh vad jag skulle vilja måla en pinnstol i en fin kulör, se på medan den torkar och sedan slå mig ned i fågelkvittret läsa en bok och dricka gott kaffe. Snart Kersti, snart!

2008-04-15 @ 23:43:54
URL: http://vick2ria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0