Tusen Trädgårdar


Idag var det Tusen Trädgårdar vilket innebär att man har möjlighet att besöka trädgårdar som vanligtvis inte är öppna för allmänheten. Jag tog med några vänner och åkte till kvarteret Piskan på Södermalm i Stockholm.  Vi fick en trivsam stund nära stadens larm men ändå med en känsla av att vara på landet. Kanske att det var hönsens förtjänst. Men där fanns också odlingar, kaffe, kakor och kunskap i form av Lena Israelsson som glatt svarade på våra odlingsfrågor och dessutom berättade om innegården och dess tillblivelse. Det är häftigt att det finns sådanna här ställen bakom fasaderna. Man kan undra hur många fler oaser där finns i stan som man aldrig  ser om man inte bor där. Det blev inga bilder av själva gården men här kommer i alla fall en hönsbild.
 
 
 

Sommarlov


Värmen låter vänta på sig, så också den där riktiga slappa känslan när man bara dräller omkring och det är helt ok att just göra ingenting. Jag har en massa projekt i huvudet som det inte blir något av. Funderar på om jag ska skriva listor. Antingen hjälper listorna mig att ta en sak i taget och verkligen göra allt det där jag så gärna vill utan att splittra upp mig på tusen olika saker. Eller så gör listorna att jag blir stressad och handlingsförlamad. Jag vet varken ut eller in och under tiden jag fundrerar på hur jag ska göra tar jag massor av bilder, läser om tanken och njuter av ledigheten. 
 
 


Tankar från förr

Min gamla anteckningsbok är återfunnen. Jag har fått tillbaka en massa gamla tankar. Det är fantastiskt att hoppa på tuvorna av det som jag en gång tänkt på och funderat över. 
Jag undrar hur mycker vatten en vuxen människa behöver en dag under normala förhållanden, dvs inte när det är stekhett eller superkallt. Det fanns tydligen ett antal alternativ att välja på. Men jag slutade fundera på det och började istället tänka på allt jag inte vet. Det är oändligt mycket inser jag, oändligt mycket som jag inte har en aning om. Men det är en hel del saker man inte behöver ha koll på, det löser sig av egen kraft. Som det där om vattnet, det verkar fungera trots att jag inte har en aning. 
 

 

Bilder


Gruvligt missköter jag den här bloggen trots att jag nästan varje dag tänker mig göra bot och bättring. Idag blir det några bilder från förra veckans fotoäventyr. Dels i Tyresö Slottsträdgård och dels på Skogskyrkogården. 
 
Här var temat bevingat
 
 
 
Skogskyrkogården
 
 

 
 

RSS 2.0