Glad Påsk!


Nu har jag äntligen fattat att det är påsk. Det blev en snabbstädning och så lite pyntande. Punkarna har varit på bloggen förut men det skadar inte med en repris. Jag tror att det är min anarkistiska gen som gör att jag gillar dem så mycket. Påskkärringen skulle åkt iväg till Blåkulla igår men nu blir hon kvar här hos oss hela helgen. Så kan det gå om man ligger nerpackad i en kartong på vinden.  
 
 


Porträtt


Porträtt kan vara på en person ellre på fler. Att ta bilder på fler än en är inte lätt. Det är alltid någon som blundar eller tilttar bort eller skymmer någon annan. Till och med de som står absolut stilla kan visa sig vara lite felplacerade. Det är mycket att tänka på när man fotograferar.
 
 
Ju mer man håller på desto mer lär man sig men det blir också svårare, det kanske beror på att jag höjer ribban hela tiden. När alla utom en tittar i kameran känner jag i alla fall mig nöjd.
 
 

 
 
 

Kollektion


 
En ska bort
 
 
 
 
 
 
 

Sådant jag inte förstår


När min digirala och tekniska värld (nästan) brakade ihop ändrade jag webbläsare. Det har varit bra på många sätt. Det känns som om datorn är gladare med den nya och då är jag också glad i alla fall till en del. Men det finns ett problem och det är att varje gång jag publicerar ett nytt inlägg i bloggen dyker det upp en hel rad med tecken och underligheter efter själva inlägget. Jag har ingen aning om hur de kommer dit för mig veterligen har jag inte skrivit dem. De syns inte heller när jag förhandsgranskar, nej inte ens i den publicerade bloggen (om man tittar med min webbläsare). Men om jag går in i kodmallen då vips är de där. Som om jag skulle förstå mig på kodmallar. Det gör jag inte, jag fick ta hjälp av en mig nästående med betydligt större kunskap på området. Hon förstår inte heller hur tecknena hamnar i bloggen. Men hon förstår vad jag ska ta bort i kodmallen så då har jag gjort det och tecknena är borta. Det är bara så irriterande att inte förstå.

Väntar
Promenad


Efter två konferensdagar fulla av intressanta föreläsningar och god mat var jag tvungen att rör på mig. Det blev en lång promenad längs med vattnet. 
 
 


Klädhängare


Äntligen slipper vi strumpor och tröjor som ligger på golvet och skräpar. Nu är våra klädhängare i sovrummet på plats. 65 kronor styck på Myrorna och så lite färg förstås. Vi tror att de kommer att vara värt både pengarna och jobbet.
 
 
              


Vintervitt


En bild från en vintervit eftermiddag när solen inte orkade ta sig fram. Men nu går vi mot ljusare tider. Snön är nästan borta och snödropparna börjar skymta i rabatten. 
 


Natur i stan


Mitt i stan kan man se mängder av fåglar. Det är sångsvanar och knölvanar och en massa andra sorter som jag inte vet namnen på. Jag är usel på fåglar, vet inte vad de heter och inte hur de låter och ska jag vara helt ärlig så spelar det ingen roll för mig. Naturfotogruppen var där och plåtade i isande vindar och bländande sol. Som alltid var det väldigt trevligt och i lä värmde solen. 
 
 

 

 

Irrfärd

 

Jag är på vandring för att försöka förstå mig på den som är jag. Jag vandrar bakåt och inåt. Det är inte lätt att hitta i den snårskog som ligger ivägen och hindrar utsikten. Jag fick en fråga, vad är det som du inte kan vänta med att göra, som inte kan skjutas upp till det är försent. Jag kunde inte svara och därför irrar jag nu på igenväxta stigar för att försöka hitta tillbaka till den som är jag.
 
  
 

Lördagkväll

 

 

 

På väg


 
 


RSS 2.0