Om att flytta

 

Jag är där jag hamnade och kom liksom inte längre. Som bonden på landet som tog över pappas gård och fortsatte med korna, men utan kor. Jag flyttade hemifrån och stannade sedan kvar på samma ställe. Många vänner flyttade hur många gånger som helst under ungdomstiden men jag blev kvar i samma lägenhet. Vännerna spred sig över jorden men jag blev kvar. Brist på mod, fantasi och visioner eller hur kom det sig att jag stannade tryggt förankrad i Enskedes mylla. Jag har länge tänkt att jag kommer att bli kvar här för alltid. Men den senaste tiden har en liten, liten tanke smugit sig in att kanske skulle jag göra en avstickare till någon annan plats. Känna på hur det käns att inte alltid ha funnits där, att vara en inflyttad. Att få ett annat perspektiv än det som kommer av att att ha bott på samma plats i hela sitt liv. Men det är möjligt att det inte någon bra idé, att jag ska stanna här där jag trivs och nöja mig med det. Man man kan ju alltid drömma.
 
 
 


Fredag igen


Inte utan att det är skönt med lite regn. Då kan man med gott samvete kura inomhus med en bok. Men först ska middagen fixas och arbetet i hobbrummet (tvättstugan) avslutas. I vanlig fredagsordning har jag klarat av ett yogapass på förmiddagen. Nya positioner och en sommar där jag fuskat ohämmat med träningen gör att jag tror att jag kommer att ha svår träningsvärk imorgon. Kanske kan det avhjälpas med god mat och ett glas rött. 
 

 

Tema


Tema till nästa klubbtävling är rymd och händer. Inget av dem särskilt lätt att få till. Medan jag klurar på rymden och den, dvs tidsrymden fram till inlämning krymper med oroväckande hastighet så leker jag i photoshop med mina händerbilder. Kanske är de att ta ut svängarna för mycket. Får se hur det blir när det är klart.
 
 

 
 

Sensommar

Trots att det fortfarande är sommarvarmt, i alla fall i solen, andas luften förändring. Kanske är det bara jag som känner det. I brytningstiden mellan sommar och höst, när dagarn blir kortare och nätterna kallare lever känslan av vemod. Det är ingen känsla som tar sig stora uttryck utan den porlar fram lite stilla som en rännil mellan stenarna när solen nästan torkat ut bäckfåran. Vemod är ett vackert ord och känslan kräver stillhet. Det är att se tillbaka och varsamt konstatera att allt inte blir så som man tänkt sig men att det kan vara bra ändå.
 


38 år tillsammans


Same procedure as every year, Dom Perignon and lobster.
 

 

Kontrastrikt


Grand Canyon igår och, delvis via Rout 66 till Palm Springs idag. Först hisnande berg och nu vajande palmer, dess emellan torr öken. Det här landet bjuder verkligen på kontraster. I Palm Springs är det nu kl 6 på kvällen ungefär +38 grader då är det skönt att det finns pool på hotellet.
 
 
 
 

 
 
 

Kalifornien


On the road. Highway 1 på väg söderut från San Fransisco till värmen. Men inte riktigt raka spåret. Vägen är hur krokig som helst och vyerna spektakulära. På vägen äter vi god mat och dricker lokala viner. Man kan inte påstå att det går någon nöd på oss. 
 
 

 
 
 
 

RSS 2.0