Musik i sommarnatten


Onsdagskväll på Nationalmuseum. Musik i sommarnatten. En fantastisk röst som lätt och medryckande svävar över oss som lyssnar och gungar med i musikens takt. Jazzsångerskan Rigmor Gustafsson som i går, där på Nationalmuseum tilldelades Thore Ehrlings stipendiet med moriveringen :

"Rigmor Gustafsson är en musiker som oavsett musikaliskt grundmaterial förmedlar en innerlighet och närvaro som berör. Hon rör sig helt naturligt mellan olika genrer men är alltid sig själv i ord och ton. Rigmor Gustafsson har ett musikaliskt språk som är djupt rotat i det Svenska men som är lika gångbart över hela världen. Hon låter populärmusik, jazz och andra musikformer på ett självklart sätt samverka och inte stå i motsats till varandra. Rigmor Gustafsson får stipendiet såväl som interpret som kompositör i stiftarens anda."

Grattis säger jag och tack för en underbar konsert.

 

 


 

 


Kommentarer
Postat av: Inkan©

Rigmor Gustafsson är helt underbar! Jag hörde henne allra första gången på Fasching- för många, många år sedan och då sa vi alla "Hon kommer att bli stor!

Och det blev hon.

Underbar röst, frasering och känsla. Hela hon är som en läcker jazzmelodi.

2011-06-16 @ 16:38:09
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: paula i pörtet

Inne för att önska dig en fin midsommar, känns inte som bad lockar mig heller just nu i denna temperatur, men man kan ha mysigt i alla fall!

Kram

2011-06-22 @ 20:45:40
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0