Tankar efter helgens Ligtroomskurs


Kunskap är inte tung att bära sägs det men nog känns det lite tyngande det här med bildbehandling och alla möjliga mer eller mindre avancerade program man "behöver". Det blir nästan så att själva bildskapandet försvinner i prylar och teknikaliteter. Kanske jag ska börja plåta analogt och svartvitt. Jag kan ha mörkrum i badrummet, det skulle faktiskt kunna fungera.


 




Kommentarer
Postat av: Znogge

Där hade min pappa sitt tillhåll! Många fantastiska bilder. Fast tekniken var kanske enklare då!



kram

2010-10-03 @ 22:30:48
URL: http://znoggte.wordpress.com/
Postat av: nilla|utanpunkt

Först ska jag säga att jag älskar att gå på kurs - man får alltid en välbehövd kreativ vitamininjekttion. Men sedan tänker jag att din upplevelse är så typisk för just "tekniska" kurser. En sådan kurs ambition blir ju ofta att visa hela bredden och djupet av programmet på några ynka dagar. Effekten blir total utmattning - och som du känner - något av alienation inför hela grejen. Jag, som hade mörkrum i köket under kanske 12 år eller så, ÄLSKAR photoshop. Det ÄR mitt mörkrum - fast i dagsljus (man blir konstig av att stå i kompakt mörker i tre dagar på raken, tro mig ;-). Och i photoshop jobbar jag utan de äckliga, miljöfarliga vätskorna som man hängde över och undrade om man skulle utveckla cancer av. Jag har jobbat professionellt också med programmet i kanske 15 år. Ändå behärskar jag nog bara häften av dess alla funktioner och specialiteter. Men den absoluta känslan är: TÄNKET är detsamma digitalt som analogt, tekniken är så mycket bättre dock för att lyckas med det man hade tänkt sig. Mitt råd är: koncentrera dig BARA på de bitar av programmen som DU behöver för att göra de bilder DU vill göra. Jag kan lova att det är oerhört mycket lättare att t ex pjatta i Photoshop än för hand i ett mörkrum! ALLT är lättare. Men räkna med en inkörningsperiod som pågår ganska länge efter kursens slut. Efter det är jag övertygad om att du kommer bli lika glad över programmen som jag! Lycka till!

2010-10-04 @ 11:16:36
URL: http://utanpunkt.blogspot.com/
Postat av: nässelblom & choklad

Håller med dig. Det är lätt att hamna fel när det blir så mycket annat som kommer in i bildskapandet.

2010-10-04 @ 14:57:44
URL: http://www.nasselblomchoklad.blogspot.com
Postat av: Ninni

Mörkrum i badrummet ja varför inte=) Kanske blir jobbigt att duscha om du har en massa kort hängande..hihi



Ha en fin dag.kramen

2010-10-05 @ 09:48:16
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Åsa!

Visst kan det förta glädjen lite om det blir för mycket ordnande runt omkring!

2010-10-07 @ 12:35:21
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: Inkan©

Ser ut som min amatörfotograferande systers nya kamera - hon gick på kurs i början av september för att lära sig de nya knepen...Jag ser fram mot vackra bilder från henne. Hon brukar dela med sig sådana som är lite speciella.



Hoppas det går bra för dig!

Du får visa resultat sedan...

2010-10-08 @ 14:32:07
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0