Prioriteringar


Jag har lite svårt att få tiden att räcka till, det finns för få timmar på ett dygn helt enkelt. Det är då man får göra så som man gjort på nästan alla arbetsplatser, i alla fall i offentliga sektorn det vill säga prioritera. På mitt jobb finns det riktlinjer för hur vi ska tänka vid prioriteringar.  I mitt liv är de lite otydliga de där riktilinjerna för att inte säga osynliga, det är svårt att värdera vad som gör störst nytta till minst kostnad, allt verkar lika angeläget. Att resurserna ska fördelas efter behov är ett annnat sätt att tänka . Just nu tror jag att sömn är det absolut största behovet så jag avdelar en del av mina resurser till det men å andra sidan har hunden ett skriande behov av en kvällspromenad så den får nog komma före. Det är inte lätt det här med prioriteringar.

Man kan prioritera en höstpromenad längs muren på Skogskyrkogården.


Kommentarer
Postat av: Cornelia

Samma tema med variation. Kan det vara så att man har ett större lustbehov än pliktbehov? Det tror jag att jag har i alla fall. och så gör man det roliga och så bir det tråkiga kvar när tiden tagit slut.

2009-09-10 @ 22:20:17
URL: http://corneliamenew.blogspot.com
Postat av: matte

Jag vet inte vad som händer med tiden.. tycker den blir kortare och kortare. Håller med Cornelia.. det tråkiga är det som blir kvar när tiden tagit slut :)

2009-09-11 @ 08:24:34
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Znogge

Jag känner också att jag sover för lite men som du säger, fyrbenta vänner vill ut på vissa tider. Inte tar de hur lång sovmorgon som helst...



Trevlig fredag!

2009-09-11 @ 17:57:32
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Elisabeth

Å man kan prioritera att läsa sådant som tröstar och ger styrka, och som ger ett skimrande trots!

Idag gör jag det... ur "Ett skimrande trots"! Tack snälla... och boken har skimrat sig lite tummad nu... den bär verkligen!



Varm kram.. en skimrande sådan!

2009-09-11 @ 18:15:53
URL: http://himlastigen.blogspot.com
Postat av: Inkan©

Jag skjuter ofta upp till morgondagen det jag absolut inte behöver göra idag ;) he,he - det enda som kan styra är om det är frågan om liv eller död.

Då finns jag där -redo till 100%



Fantastiskt bild- jag undrar hur de bar sig år dessa murbyggare- alltid passar stenarna så jäkla bra ihop. Och att plantera en rönn i närheten är ju perfekt.

2009-09-11 @ 19:10:11
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Åsa!

Att prioritera är så fruktansvärt svårt, både på jobbet och på fritiden. Ibland vet jag vad jag borde prioritera, men så gör jag tvärt om iallafall.

2009-09-12 @ 16:53:32
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Ninni

Så sant ibland skulle man behöva klona sig!



Ha en fin söndag..kramen

2009-09-13 @ 10:06:07
URL: http://ninni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0