Grubblerier fortsättning


Nu har jag funderat lite till och jag tror, som Camellia skrev i sin kommentar till förra inlägget, att man mår bra av att vara i så mycket av sig själv som möjligt. Jag tror också att man behöver ha rum som inte är offentliga. Därmed är det ju inte sagt att man inte lever eller har koll på även de privata rummen. Men man kanske inte lever allt alltid. Även om jag tror att man mår bästa av att leva hela sig så tror jag att många av oss har delar som vi inte riktigt släpper fram av olika anledningar. Vi kanske inte törs eller vi kanske väljer att vara i en del och gömmer de andra delarna så djupt inom oss att vi inte ens vet att de finns där. Att leva alla de delar som finns inuti oss tror jag är att vara som det där ägget jag skrev om tidigare . Inget som skaver eller ljuder disharmoniskt. Att sedan delarna kan vara sinsemellan väldigt olika gör bara ägget mer innehållsrikt och spännande.




.

Kommentarer
Postat av: Tuvstarr

Att leva sig själv så mycket som möjligt - hm, det är nog en klok tanke. Men hur kan jag veta vad som gömmer sig inom mig? Ofta är det en person eller en händelse (alltså, jag menar något som inte kommer inifrån ens kropp) som ger ens liv ett nytt håll. Om jag aldrig hade lärat känna min man, hade jag då paddlat någon gång? Förmodligen inte i hela mitt liv.

2009-10-27 @ 22:32:02
URL: http://magica-tuvstarr.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej - jag funderar över ägget - innanför - det är bara ett tunt skal... och ibland är det hårt och klarar mycket, men ibland är det skört och klarar förfärligt lite. Det offentliga och det privata kan vara lika skört och lika hårt. Anne-Marie

2009-10-27 @ 23:16:06
Postat av: Znogge

Jag tror att man gömmer delar både medvetet och omedvetet utifrån vad vi varit med om.

2009-10-28 @ 16:29:43
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Åsa!

Men hur är det med de människor som är våldsamma, elaka, ja onda till och med. Vi ju INTE att de ska leva ut dessa egenskaper. Det finns ju de som går i terapi för att lära sig behärska sina svarta sidor. Hmm...

2009-10-29 @ 13:58:46
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Camellia

Det där skriver jag under direkt på!

Postat av: Cornelia

klurigt och klokt, som vanligt

2009-10-29 @ 22:43:09
URL: http://corneliamenew.blogspot.com
Postat av: nässelblom & choklad

Först verkar det så självklart att bara svara självklart, men kanske är det inte riktigt så enkelt. Naturligtvis måste vi också ta hänsyn till de som finns omkring oss på många olika plan. Ändå måste det ju vara meningen att vi ska landa i oss själva, vara i oss själva och också leva så. Vilka otroligt fina höstbilder du visar i de tidigare inläggen. Kram Eva.

2009-10-29 @ 23:09:22
URL: http://www.nasselblomchoklad.blogspot.com
Postat av: Imagine

Kloka ord och fina höstbilder på bloggen.



Trevlig helg!

/ Imagine

2009-10-30 @ 12:00:02
URL: http://photoimagine.wordpress.com
Postat av: Kersti

Åsa, absolut en aspekt att fundera mera kring. Kanske de onda sidorna är istället för något annat som gömmer sig där djupt inne. Jag tror att vi alla har mörka rum som vi nogsamt döljer men kanske inte så mörka och destruktiva att man kan kalla dem onda. Även om jag tror att vi alla, (i alla fall de allra flesta av oss) i vissa situationer, är kapabla till onda handlingar.

2009-10-31 @ 14:11:05
URL: http://plommenad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0