VallmoNär jag vände ryggen till


slog den ut.


Humlesurr


Humlesurr och regndropssmatter.
Sätt dig ner och vänta på din själ, en boktitel från länge sedan.
Jag vet inte var min själ håller hus, kanske är den redan här. Kanske har den varit här hela tiden, det är bara jag som inte hittat hit, som saknat en vägbeskrivning.
Hur vet man när man är framme?
Humlesurr och regndropssmatter . Livet, aldrig bättre än så här när jag alldeles kravlöst gungar lite lojt i hängstolen och lyssnar på regnet och humlesurret mitt i tillvaron.Katter på vägg


Snäll?


Det värsta är att bli tyckt synd om. Jag är rörelsehindrad men inget offer säger mannen som talar från scenen. Han får oss att tänka till. Berättar om tjejen i rullstol som trängde sig förbi hela kön på systemet utan att någon hindrade henne. Väl ute på andra sidan kassan ifrågasatte hon deras beteende och undrade om det tyckte att det var ok att tränga sig. De ville bara vara snälla. Hon ville bli behandlad som alla andra. 
Jag är på konferens i Växjö. Alla som är där jobbar i samma sfär, vi är liksom inne i tänket. Vi ler och tror att vi förstår hur han menar, han som har en cp-skada och är som vi fast ändå annorlunda. Väl hemma hos mina nära och kära försöker jag berätta. De förstår inte alls, de ställer allt på ända, de ställer frågor som tvingar mig att tänka ett varv till och så ännu ett. Nej, det är sannerligen inte lätt att vara snäll inser jag förvånat.Samma sort men ändå så olika. Som vi, du och jag.

           

Veckans port


Vad har du hittat när du nyfiket tittat in genom en port ?


När jag i torsdags kikade  in genom den här porten så fann jag det här.


Altarskåpet är skulpterat av den kända konstnären Bertil Vallien och formar livets träd, från död till ljus.


Kunskapens träd fanns också där inne i Växjö domkyrka.
Fler av veckans portar hittar du här.Hägg


Plötsligt stod hon där med håret fyllt av vita blommor.
Trots att jag väntat kände jag mig överraskad,
av skönheten.
Veckans portDen här porten sitter på ett hus strax nedanför Sacre Coeur i Paris.
Den är så otroligt smal, det var därför jag tog kortet.
Den verkar totalt opraktisk om man ska ta in något större än en pall i lägenheten innanför.
Man får heller inte vara för rund om magen.
Men kanske det bara är en extra dörr, en reservingång.
Veckans port hittar du här.Lycka


Läser i tidningens tv-guid om konstnären Ian Fairweather. 
K-special sänder en dokumentär om honom ikväll.
 I artikeln står att han ägnade en hel livstid åt att försöka finna lyckan.
Är inte det något vi alla gör?

Förutfattad mening eller rasism?


Morgonens köksdiskussion, kan djur vara rasister? Det hela hade sin upprinnelse i att vår hund på morgonpromenaden blev rejält utskälld av en pudelliknande tik. Hon har blivit jagad av så många svarta hundar förklarade hennes matte. Vår hund är svart, att han skimrar i brunt när solen skiner var ingen förmildrande omständighet. Tiken hade bestämt sig. Svarta hundar är inte att lita på.
Är detta rasism eller kanske bara en förutfattad mening? Äldsta dottern hävdade bestämt att det inte rör sig om rasism utan att det är en reaktion av  det hemska som hunden upplevt. Hundar tänker inte rasistiskt mamma.
Om man går till uppslagsboken är rasism en hierarkisk indelning av människor i raser där vissa raser har rätt att härska över andra. Så vår slutsats blev att tiken inte kan kallas rasist. Men hon hade helt klart förutfattade meningar om svarta hundar.


Inte helt svart men nästa.


Dörrdetaljer


Staffans blogg annonserades tidigare i veckan bildtemat dörrdetaljer. Det ändrades i sista stund till "utanför din dörr". Jag tog kameran och gick ut, det blev hur tråkiga bilder som helst. Jag klev fram och tillbaka, ändrade perspektiv och vinklar men vårsolens obamhärtiga strålar brände sig in och jag fick verkligen inte till det. Dörrdetaljerna fanns redan klara så därför får det bli så här. När jag är på torpet så är den nedersta dörren vad jag ser om jag går tio steg från själva torpet så helt fel är det inte.
Dörrar från gömmorna lika men olika.Award

J
Jag fick den här från Neverkeso för en tid sedan.
Det är alltid skoj att bli uppmärksammad.
Nu är det som det brukar att man ska skicka den vidare något som jag tycker är svårt.
Jag klarar helt enkelt inte av att välja ut några av alla bloggar jag följer utan skickar den vidare till er alla.
Ingen nämnd, ingen glömd.

RSS 2.0