Saker



Anne-Marie skriver om orden som stannat kvar "skydda oss från våra begär". Vilket hos mig återkallar en känsla som jag får varje sommar när jag kommer hem från landet och upptäcker hur rysligt många saker jag har som jag inte behöver. Då får jag alltid en oresonlig lust att slänga ut, att rensa men sen vänjer jag mig och känslan ebbar ut. Så här är jag med alla dessa saker som egentligen inte behövs, saker som kan undvaras, saker som i viss mån gör livet besvärligare. det blir svårare att städa och knepigare att hitta. Vissa av dem skulle jag kunna slänga utan förbehåll men många har andra värden än dem som syns utanpå. Som den där blå porslinsgrodan av Danskt porslin som jag fick av min pappa och grodorkestern min man köpt åt mig i något fjärran land. Och alla böcker, vad gör jag med alla böcker? Nästa vecka kommer mitt piano tillbaka vilket föranlett en hel del funderingar och diskussioner som nästan utmynnat i en helrenovering av lägenheten innan vi besinnade oss och vädjade till yngsta dottern om att få inhysa pianot i hennes rum, i alla fall temporärt. Hon är inte dummare än att hon förstår hur långt temporärt är.




Kommentarer
Postat av: Anonym

Det påminner mig om att vi har baxat ner vårt piano i källaren. Vi har försökt skänka bort det till församlingshemmet, men leveransen har inte fungerat än.

2009-01-12 @ 22:10:30
Postat av: Fia

Det var jag som skrev en kommentar nyss, men namnet försvann.

2009-01-12 @ 22:12:08
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Smulan

Jag har sedan länge satt mig för att ge bort/sälja sådant jag inte behöver. Jag fick sälja mitt gamla kära piano som numera bara tog plats och ingen ville ha. Liite sorg var det allt, men det var så stort och vägde "ton" och jag visste att det blir absolut inga fler flyttningar med pianot! Jag har givit bort säckvis med kläder, böcker, Lp-skivor och gamla kasetter till Röda Korset.

Och vet du - det känns sååå skönt!



Allt gott!

2009-01-13 @ 08:34:25
URL: http://smulansblog.blogspot.com/
Postat av: Ninni

Ja du när vi sålde vårt hus var ajg bara tvungen att rensa ut ordentligt.

Böcker spar jag inte längre....jag köper pocket sen ger jag bort dom.

Har visserligen en bokhylla med böcker...det var faktiskt några som jag sparade som jag kände att dom här vill jag ha kvar.



Nu har vi bott här i över ett år...och det finns mer som jag kan slänga.



Din grodorkester var ju hur söt som helst vissa saker har ju ett affektionsvärde.



Ha en bra dag.kramen

2009-01-13 @ 10:28:30
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Görel

Jag tycker man lätt blir slav under sina saker. Och har man gott om plats som vi har så blir det fullt ändå! Och då blir tröskeln för att sätta igång och rensa ännu högre ... men grodorkestern var ju bara för söt.



Böcker kan man med fördel ge bort och byta till nya böcker!

2009-01-13 @ 12:01:20
URL: http://granivor.blogspot.com
Postat av: Znogge

jag har faktiskt skänkt bort en del gamla böcker och dessutom är jag bra på att kasta! Jag kastar nästan för mycket...

2009-01-13 @ 12:32:48
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Åsa!

Jag har suckat över äldre människor som har så mycket grejer överallt, man ser ju inte träden för skogen... Men, hur blir det då? Sakta spar jag själv på mig saker, minnen jag inte kan kasta. Närmar mig sakta men säker den där skogen jag också...

2009-01-13 @ 15:07:11
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: billan

Vill börja med att säga att jag tittat in till dig ett tag nu....Mycket trevlig läsning!

Böcker, skivor och foton får EJ kastas i mitt hus.

Här finns även en ganska stor samling grodor som jag är rädd om. Annars får jag lite ryck emellanåt och kastar både det ena och andra. Tyvärr brukar det sluta med jag ångrar mig efter en tid, kommer på att det var en användbar pryl som åkte i soporna!

2009-01-13 @ 16:43:19
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com
Postat av: Inkan©

Ja alla dessa saker, småprylar, turistskräp etc som av någon anledning samlas på hög. Jag har rensat en hel del: "tusen" småprylar efter min mor (hon var en ekorre) som jag samlade ihop i en påse och skänkte till skolans årliga loppmarknads.



Och sedan rensade jag en hel del eget och det fick skolbarnen ett annat år. Kan berätta att det var mycket välkommet, de hade sålt allt och fått in en hel del pengar. Märkligt att folk köper det som man själv tycker är mest "krims-krams-skräp".

2009-01-13 @ 21:33:07
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Inkan©

Herregud - gång på gång fick jag felmeddelande - och så plötsligt en hel regnskur med min kommentar.



Vad är detta?

Så hemskt?

Det spökar?

2009-01-13 @ 21:35:15
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Anne-Marie

Jag älskade din sista mening. Temporärt... hi hi - men så fina saker du har. Jag hejdar mig titt som tätt - inte köpa hem - utan ta bort - Men det är inte de saker man tror som man tar bort - utan det är andra saker. Saker och ting gömmer på minnen. Det är noga att känna till vilka saker detta är. Kram A-M

2009-01-14 @ 06:58:58
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: Mumin

Ja du, jag rensar och rensar men likt förbaskat så fylls det på under åren. Du den där grodan var fin och figurerna var ju jätteroliga:) Kram Mumin

2009-01-14 @ 08:59:44
Postat av: matte

jag har också så där blandade känslor inför alla saker, men visst är det för mycket, vet inte ens vad jag har och saker är ivägen. Jag skulle definitivt behöva rensa!

2009-01-14 @ 13:17:06
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Camellia

Gissa om det fick slängas när jag emigrerade. Då blir alla saker ännu tydligare. Fast en grodorkester, bara det. Kan man göra sig av med en sådan ;-)

Postat av: Nicoline på Fädernegården

Det vibbar till lite extra när jag ser din lilla grodorkester. Jag tror att din orkester ser ut som din familj och det är själva Kersti som dirigerar;) Spar den!

Kram

2009-01-14 @ 19:04:35
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se/
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Och grodan är nog din drömprins;)

2009-01-14 @ 19:05:27
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se/
Postat av: Anonym

gooosh!! Älskar din blogg!! :)

2009-01-14 @ 19:11:55
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: nässelblom & choklad

Det är skönt att vara på landet och bara ha ett fåtal böcker att välja bland, ett fåtal plagg och lite enklare standard. Det är vilsamt och lugnt. Sen är det förstås lyx att komma hem igen och ha ordentligt med vatten i kranarna. Men i gengäld en himla olyx att inte ha en egen tjärn att bada i.

2009-01-15 @ 15:06:26
URL: http://www.nasselblomchoklad.blogspot.com
Postat av: Nalle

Jag gillade en där lilla orkestern:)

Kram Nalle

2009-01-16 @ 19:00:47
URL: http://www.nallewikblad.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0