En dag att fira.


Jag tillhör en minoritet. En minoritet som har sin alldeles egna dag idag. Jag tror ingen jag känner vet om det. Själv hade jag ingen aning förrän jag öppnade tidningen imorse och fick se att detta är en dag att fira. Det var 9% chans att jag skulle komma att tillhöra den lilla skara av befolkningen som är vänsterhänta. Ingen mer i min släkt är eller var det vad vi vet. Jag har aldrig blivit tvingad att försöka skriva med högerhand utan fått leva hela mitt liv som vänsterhänt. Det är oftast inga problem att vara vänsterhänt. En del saker kan vara lite mer besvärliga än andra som att hälla sås ur en såsslev med pip. Jag tror att vi vänsterhänta av nödvändighet blivit lite med dubbelhänta än vad majoriteten dvs. de högerhänta är. Vi har helt enkelt fått anpassa oss. Jag är så anpassad så att jag inte klarar av att klippa med den vänsterhäntsax som jag fick av min mamma en gång, det är faktiskt helt omöjligt.




Kommentarer
Postat av: Åsa!

Inte visste jag att vi har en egen dag! Någon vänsterhäntsax har jag aldrig provat, men såsslevar, de är knepiga. Här hemma kör jag med såskanna, diplomatiskt och bra!

2009-08-13 @ 19:24:56
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Maj Korner

Jag har en uppfattning att vänsterhänta ofta har en vacker handstil och att de är allmänt konstnärliga av sig. Stämmer det på dig med?

2009-08-13 @ 19:41:51
URL: http://majkorner.blogspot.com/
Postat av: Mumin

Min son är vänsterhänt.....finns ingen i släkten mer än han som är det. Vänsterhänta är konstnärliga och känslosamma och jättefina människor. Grattis till dig min vän! Kram Mumin

2009-08-13 @ 19:52:14
Postat av: Kersti

Någon vacker handstil kan jag inte skryta med men däremot en del kreativitet och konstnärlighet.

2009-08-13 @ 20:06:52
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Ingegerd

Grattis till Dig! Kan det vara så att vänsterhänta använder höger sida av hjärnan mer än den vänstra? eller att kopplingen mellan hjärnhalvorna är snabbare?Trevliga människor är ni vänsterhänta helt klart!

Apropå Ditt bloggnamn så hittade jag ett tidningsurklipp i min bok om Sylta och Safta en dikt av Bo Setterlind: Plommon, där han skriver om att gå på plommenad, plocka plommon m m. Bo Setterlind skrev fina dikter, borde låna en bok av honom denna höst att läsa under plommonträdet. För vad gör man med alla plommon?

Postat av: Znogge

Grattis och så skönt att ingen tvingat dig använda högerhanden i stället! Här i Skåne heter det "kajhänt"!

2009-08-13 @ 20:50:19
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: smulan

Jag visste inte heller att vänsterhänta har en egen dag! Jag har en känsla av att vänsterhänta ofta är begåvade, kreativa och empatiska människor. Precis som jag tror att du är..:)

2009-08-13 @ 21:09:03
URL: http://smulansblog.blogspot.com/
Postat av: Inkan©

Grattis Kersti- du vet väl att många mycket kreativa människor är vänsterhänta! Alltså är det en tillgång, ett bonus på att hjärnan används på ett skapande sätt. Har jag läst en gång.

2009-08-13 @ 21:40:37
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Camellia

Vänsterhänta lär dessutom vara mer framgångsrika än vi andra dödliga ;-). Somliga av er är också mycket poetiska...

Postat av: nässelblom & choklad

Grattis till dig! Såg tidigare att det var de vänsterhäntas dag och tänkte uppmärksamma min bror som tillhör skaran. Förargligt nog glömde jag det tills nu. Härlig tårta på bilden. Jag ser att en del av dina bär hamnade på den. Gräddtårta med frukt och bär är godast! Kul att du kikade in hos mig. Även om det varit skönt med paus från datorn har jag saknat kontakten med mina trognaste besökare. Ha en fortsatt skön sommar (för visst räcker den en tag till?). Kram/Eva

2009-08-13 @ 23:05:28
URL: http://www.nasselblomchoklad.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Grattis...jag har hört att vänsterhänta ska vara mer intelligenta.

2009-08-14 @ 06:52:42
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Gisan

Jag läste om att det var en egen dag. Jag har vänsterhänta i familjen men de var inte hemma just den dagen. De är dock alltid värda att fira :-) Kramar...

2009-08-14 @ 07:57:08
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: Ninni/fotografia

Grattis Kersti! Då ska min man få ett halvt grattis för han är på något underligt sätt både vänster- och högerhänt. Det beror inte på att han tvingats lära om utan vissa saker gör han med vänster.

Tårtan ser väldigt god ut!

Hoppas du får en skön helg!

Kram!

2009-08-14 @ 18:27:43
URL: http://piona.blogspot.com
Postat av: Kirsti

Åh, trevligt! Hade ingen aning om att det ska firas idag! Grattis från en till vänsterhänt som både klipper och spelar badminton med höger, men spiller sås från slevarna med sin vänster..

Trevlig helg också!

/Kirsti

2009-08-14 @ 19:10:44
URL: http://naturligtvisfritid.blogg.se/
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Mina två systrar och två bröder är vänsterhänta. Min mamma och jag är tvåhänta. Tyvärr fick mina äldsta systrar sitta på vänsterhanden i skolan och tvingades skriva med höger hand. De har en jättevacker handstil trots det. Grattis till er alldeles egna dag. Jag hänger med på halva dagen. Jag har förstått att det är något alldeles särskilt med dig som skriver så speciellt och fängslande, och nu fick jag förklaringen.

Kram...

2009-08-16 @ 17:00:06
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se/
Postat av: mockapockacka

Hej! Hittade hit via Maj Korner.

Visste inte att det fanns en "vänsterhäntdag"! Mina båda pojkar är vänsterhänta (empatiska, konstnärliga och kreativa! En massa annat också men det kan vi ta en annan gång). Ser fram emot nästa 13 augusti (missade årets).

2009-08-17 @ 09:08:57
URL: http://mockapocka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0