Krocket


Nu i kväll var det dags igen. Det handlar om krocket. Två gånger om året bjuder våra vänner på knytkalas med krocket. De har krocketspelet vi kommer med maten. Spelar gör vi tillsammans.
Vi brukar var mellan fyra till fem personer i varje lag. En enväldig domare utses alltid, för hur skulle det annars gå när diskussionerna blossar upp om från vilket håll vilken båge ska attackeras och hur många slag extra man egentligen får när man krockar det gula klotet..
Det finns ett svenskt Krocketförbund och därifrån har domaren hämtat regelboken som han stenhårt följer.  Oftast är domaren omutbar, i alla fall i början av kvällen.
Första gången vi var med var för två år sedan. Då var början av det nya året snöfrtt. Vi inbjöds till krocketspel lördagen den sjätte januari, ganska tidigt på eftermiddagen vill jag minnas. Men vad hjälpte det. Vid den tiden på året är det mörkt som i en säck även tidigt på dagen vilket får vissa konekvenser när man spelar krocket. Det är alltid lite lättare att spela om man ser de bågar som man ska ta sig igenom.
Under spelet bjöds det på varm choklad som kunde spetsas efter behag. Vilket var bra för värmekänslan men kanske inte för precisionen.
I kväll var det kräftkrocket som gällde. Ja inte krocket med kräftor utan först krocket och sedan kräftor.
Jag var på samma lag som domaren. Men det var inte det som var det avgörande utan vi var faktiskt lite mer träffsäkra och fokuserade än de andra, det var helt klart därför som vi vann. Jag behövde inte en försöka muta domaren.




Kommentarer
Postat av: Znogge

Krocket! Vilket härligt barndomsminne! När jag var liten stod nästan alltid krocketbanan uppe i vår trädgård. Undrar var vårt gamla spel tog vägen... Kanske dags att skaffa sig ett nyck för det är verkligen kul!

2008-08-24 @ 11:19:21
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Åsa!

Jag har ärvt mormor och morfars krocketspel, ligger i en påse i förrådet och väntar och väntar...

2008-08-24 @ 13:51:04
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Vilken underbar bild. Och så roligt att spela ihop. Fantastiskt. Anne-Marie

2008-08-24 @ 15:49:13
Postat av: Anonym

Kul idé.

2008-09-07 @ 10:42:42
URL: http://persiljeland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0