Gåva

Jag skulle ta en bild på temat gåva. Jag frågade om det var ok att ta en bild.  Jag tog bilden och gav henne  en slant i muggen. Försökte se det som en enkel affärstaransaktion då jag betalade för en tjänst men gick därifrån med en känsla av att ha tagt något i från henne som jag inte hade rätt till. Jag är lyckligt lottad som kan fundera över detta  och dela med henne en smula av mitt överflöd. Hennes blick dröjer kvar liksom känslan av att det kunde vara jag.  Skiljelinjen är tunn som spindelnät.
 


Strövtåg på stan


Det gäller att passa på när man är ledig och solen skiner.  Vi tog tunnelbanan in till Gamla Stan och traskade sedan omkring bland turister och Stockholmare. Kulturfestivalen har startat och människorna ler mot varandra. 
 
Några var lediga, andra jobbade.
 
Några läste och vilade fötterna på Brunkebergstorg
 
Några satt och väntade i solen i Kungsträdgården
 
Vi fikade under Almarna
 
Och drack bubbel på Blå Dörren.
Det är vilsamt att titta på när cyklistena kämpar förbi. 

 

Smak


Jag tror att jag skrivit om smak förut. Om att man kan förändra sin smak på olika sätt genom livet. Man kan till exempel lära sig att uppskatta bilder som man tidigare inte tyckt om. Antagligen kan man göra samma smakresa när det gäller mat och dryck för jag har gjort en sådan liten resa nu i sommar. Utan att jag riktigt förstår hur det gick till har jag kommit på mig med att tycka om både gin och tonic och choklad med mintsmak. Jag undrar vad det är som händer.
 


RSS 2.0