Höstlördag


Det är en speciell lyster på höstens färger i år lite åt Kodachromehållet kan man säga, du vet den där färgfilmen som gjorde bilderna extra läckra. Paul Simon skrev en låt med det namnet för länge sedan. 
 
Det var en strålande höstdag på torpet. Njöt av det vackra vädret och flyttade in trädgårdsmöblerna för vintern. Vi lyfte hammocken mannen och jag. Han är rätt mycket längre så det blev en viss lutning åt mitt håll. Vad vi inte tänkte på innan var att hammocktaket var fullt av vatten. Bara mina strumporna var torra efter den manövern. Jag torkade inte upp utan fick byta kläder. Byxorna fick torka i solen. I trädgårdslandet hittade jag ett gäng små knubbiga morötter. Sen blev det svampromenad som bjöd på tre pyttesmå trattkantareller. Efter det stängde vi torpet och satte kurs mot staden, kläderna hade inte hunnit torka.
 
Blöta byxor och morötter
 
Päronlöv i motljus
 
Körsbärslöv
 


Kommentarer
Postat av: paula i pörtet

Visst är det något speciellt med denna höst? Jag som älskar hösten har fundilerat på att trots avsaknaden av svamp så har hösten varit fantastiskt vacker. Var är höststormarna, var är vindpinade vädret? Det kommer, bara lite senare än vanligt, skulle jag tro...
Kramen

2013-10-13 @ 11:42:16
URL: http://paulaz.se
Postat av: Bert

Härliga bilder.

2013-10-13 @ 18:51:06
URL: http://ogonblickinorr.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0