Andas


Min yogalärare Jennie brukar säga att hon inte bryr sig om hur och om vi gör våra yogapositioner, bara vi andas.  Att andas är något betydligt mer fantastiskt än man till vardags brukar tänka på. Andetagen är ju det som följer oss genom hela livet och om man tar sig tid och ägnar lite omsorg åt andningen kan man ha stor hjälp av den. Det är tex inte helt fel att ta ett djupt andetag och lugna sinnet innan man säger det där man tänkte när man var som mest upprörd. Skönt kan det också vara att någon gång under dagen följa sina andetag, sänka axlarna och, om man törs, kanske till och med sluta ögonen. Riktigt känna efter hur luften fyller lungorna, hur andningen skickar energi till hela kroppen. Det är inte så ofta man tänker på sin andning men den är faktiskt värd lite extra omsorg då och då.
 
 


Kommentarer
Postat av: Znogge

Klokt sagt! Andningen är viktig :-)

2013-11-22 @ 11:18:08
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: kalebass

Blir lätt filosofisk när jag tänker på andningen... Livet börjar och slutar med de två mest avgörande betydelsefullt andetagen.
Alla däremellan ägnas inte så stort intresse.
Universums utvidgning, är det som en utandning..?
Vad händer om "något" andas in igen... ok, nu andas vi vidare,lugnt, så länge vi kan...

2013-11-22 @ 20:08:52
URL: http://www.kalebass.blogg.se
Postat av: Härstafrun

Varje andetag är unikt och ger möjlighet till en ny början. Att observera dina andetag ger dig möjlighet att vara här och nu. Lägg märke till den lilla paus som är mellan varje andetag.

2013-11-23 @ 23:11:38
Postat av: Nässelblom & choklad

Märker att jag andas mycket bättre när jag är på landet eller i naturen, i stan andas jag med små stressade andetag - ingen djupandning alls. Bra med yoga och en stund att tänka på hur viktigt varje andetag är.

2013-11-28 @ 09:07:32
URL: http://www.nasselblomchoklad.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0