Förorten i centrum


Idag passerade jag Odenplan efter att ha varit på ett möte i närheten. Där händer det spännande saker, hade jag haft mer tid hade jag stannat länge.  På den här sidan kan man läsa mer om vad de är som de håller på med. Glad blev jag av skaparglädjen och färgen.
 
 
 

 
 

Tulpaner


Det var länge sedan jag såg så många blommande tulpaner i området. Jag undrar om rådjuren har ändrat matvanor.
 

 

På gång

 

 
 
 

 

Longboard lektion 4


Det är hur kul som helst, och ganska läskigt. Men själva grejen är att våga. Att våga framstå som löjlig men ändå ha roligt. Kanske är det en försenad femtioårskris, jag bjuder på det. Roligt och jobbigt är det, extra skoj att man kan göra det tillsammans med barnen. Målet nu är att i sommar åka longboard över Golden Gate, jag har hört att man kan cykla över så då borde longboard kunna vara möjligt. Närmaste utmaningen är att våga åka ner för backen från skolgården och hem. Jag tycker att det går alldeles för fort men håller på att lära mig bromsa, det är nästan det svåraste. Det hade det varit bra med en fångrem, en sån som man hade på skidorna förr i tiden. Då hade jag inte behövt oroa mig för att brädan försvinner ut i trafiken och orsakar kaos. Sen undrar jag varför brädorna är så fina på undersidan, den är det ju ingen som ser det utom när de står i hallen förstås. 

 

 
 
 
 


Slakthusområdet.


 Fotoäventyr i närområdet, gräv där du står.
 
 
 
 
 
 


Middag med prat


Hallen är full av skor och ytterkläder. Det är nästan som förr när de äldsta bodde hemma och vi ofta var 7 eller fler som åt middag. Men nu är det sonen som lagar maten och vi är inte fler än 5 runt bordet. Samtalet slingrar sig fram och väjer inte för det svåra. Jag njuter och undrar varför jag och mina vänner så sällan har samtal som det här.  Samtal som går på djupet, som berör och som ställer krav. De är kloka också, de här unga vuxna. När de lämnar huset för att dra vidare ut på nattliga äventyr och jag kryper ner i sängen känner jag mig rik och en smula klokare än jag var när dagen började. 
 

 
 
 

Vitsippa


Egentligen håller jag med dottern som tycker att blombilder är tråkiga. Kan trots det inte avhålla mig från att visa upp ytterligare en. 
 


Resa II

 

Jag tror inte att jag tycker om att resa, jag tycker om att vara någon annanstans. Jag tycker om att se nya platser, att möta nya människor men jag gillar inte själva transporten dit Jag försöker att lära mig att njuta av färden, att se resan som en del av själva upplevelsen istället för att längta efter att vara framme. Eva Dahlgren sjunger "..en evighet en kort sekund transport eller en helig stund beror på hur man ser det". Och det är just det som det hela handlar om. Det finns i mitt huvud, allt beror på hur jag ser det. I onsdags var ett utmärkt tillfälle att öva på att se resan som själva huvudsaken. En tretimmars färd genom det Sörmländska landskapet när våren är som vackrast. Transporten var mer av ett äventyr än en helig stund med tre bussar, ett tåg och en försening som gjorde att jag nästan missade min anslutningsbuss. Men jag lyckades faktiskt njuta av resan och kände som Karin Boye skriver att "Nog är det mål och mening i vår färd- men det är vägen som är mödan värd." Så det finns kanske hopp om att även jag ska lära mig tycka om att resa, måste bara öva lite mer.
 
 
 

 
 

Ett stilla vårskrik


Vårkänslor.
 
 
 


Resa

Man kan resa långt bort och man kan resa till platser som ligger förhållandevis nära. Det kan ibland ta lika lång tid. Även en kort resa kan förflytta dig oväntat långt. Plötsligt upptäcker jag att efter ca två och en halv timme, ca 8 mil och 2 byten av transportmedel, har busschaufförerna bytt dialekt. Jag är inte längre hemma. 
 
 
 
 


Lördag


Idag var det vackert väder och städdag i föreningen. Det är alltid lika trevligt att träffa sina grannar. Det är som om hela huset går i ide på vintern och så på städdagen tittar alla ut igen. Det blir ett glatt återseende där man förvånat kan kontatera att de flesta faktiskt bor kvar. 
Inte ett enda foto tog jag idag men rensade desto mer ogräs. På eftermiddagen försökte jag mig på att ta kort på blåmesen i fågelbordet men fågelfoto är inte min grej. Jag tror att jag ska ge upp det, jag är ju faktiskt inte alls intresserad av fåglar så på något sett verkar det fånigt att ens försöka. 
Porträttfoto har jag inte heller ägnat mig åt idag men där finns i alla fall en vilja att komma vidare. Men det är med det som med så mycket annat att ju mer man kan desto mer inser man att man inte kan. Det var lättare att fotografera i början när jag inget kunde. 
 

 

Porträtt


Jag vet inte om det här egentligen är min grej, men antagligen väljer jag bort det för att jag tycker att det är så svårt. Det är därför jag nu med viss bävan, är med i fotoklubbens porträttgrupp. För att lära mig det här som jag tycker är både läskigt och knepigt. Min dotter Maja ställer villigt upp som modell, tur är det. Hon blev till och med nöjd med vissa av bilderna. 
 


RSS 2.0