Ruggig lördag


De djupa tankarna jag tänkte under den långsamma hundpromenaden fördunklas av den värmande Irish Coffee jag nyss sörplade i mig. Värmen återvänder sakta. Visst är det konstigt att -1 grad kan kännas genom märg och ben trots ylletröja och fordrade stövlar. Och ännu konstigare att hunden inte verkar frysa alls. Inte ens på det kala området där all hans värmande päls är borta. Jag önskar att jag inte frös så mycket.

Efterson jag är usel på att stava brukar jag skriva inläggen i Word och sedan klistra in dem på bloggen. Idag gör stavningskontrollen i Word allt ilsket rött. Men att allt blir rött är inte det lite konstigt? Även om jag druckit en Irish Coffe borde jag kunna stava till djupa och tankar. Det tar en liten, liten stund tills jag erinrar mig att min språkstandard är inställd på engelska. När jag ändrar till Svenska ser det mycket bättre ut nästan så att jag kan förledas att tro att jag kan stava.

 

Sockenvägen

 


 


På "fel" sida av stan


Jag har varit på kurs på andra sidan stan. Redan vid Tekniska Högskolan känns det som om jag är på rymmen. Det här är inte mina trakter, allt känns främmande utom språket. Jag vet inte vilka tåg som går vart, inte vilka stationer som passeras på vägen, det är som att vara kontrollerat vilse, ett vitt fält och jag har inte ens en karta. Det är som en annan del av världen, vilket det ju också är. Jag tänkte, där jag satt på Roslagsbanans tåg, att om jag flyttar hit skulle det kännas lika främmande som att flytta till London. Nu var det bara en tvådagars utflykt till Täby.Jag borde veta bättre


Jag hade, som den ordningsamma person jag under stundom är, packat en väska redan kvällen innan. Jag gick ut med hunden på morgonen och kände att det var ganska kyligt., kanske skulle jag packa ner en tröja. Men då måste jag ha en större väska. Så jag tog fram en större väska ur garderoben flyttade över alla saker. Tänker sedan att min jacka är varm och väl inomhus så klarar jag mig med tröjan jag har på mig så ångrar mig och flyttar tillbaka sakerna till den lilla väskan jag hade från början och ger mig iväg.
Jag är en stund på jobbet men sitter till slut hos min frissa som klipper under trivsamt småprat.  Planen är att jag efter frissan ska göra några inköp innan jag åker tillbaka hem. Hon är klar och jag ska betala. Letar i väskan, ingen plånbok. Ringer mannen som är hemma. Jo den ligger i väskan på sängen. Då är det tur att jag har en frissa som jag känt i evigheter. Sätt in pengarna på mitt konto så löser det sig säger hon. Vilken tur. Men med inköpen på vägen hem gick det inte lika lätt. Apoteket nöjer sig inte med att man betalar in till deras konto. Så det var bara att ge sig hem, hämta plånboken och sedan åka tillbaka in till staden. Så vad kan man lära sig av detta, jo byt aldrig väska. I alla fall inte på morgonen när du är stressad.

 

Snöade gjorde det också

 


 


Tummen


Sista dagen på året blev en smula omtumlande. Hunden hamnade i rejält slagsmål. Ouppmärksam matte, hemsk raket (häxpipa tror jag att de heter) och tre vinthundar. Ja kalabaliken var total. Att hunden inte blödde är märkligt och att ett pyttelitet sår på min tumme kan generera så mycket blod är också skumt.  Det hela slutade i alla fall med ett besök på akuten för min del stelkrampsspruta och antibiotika blev resultatet. Hunden fick besöka veterinären och har också fått medicin. Nu är det en väldigt ynklig hund här hemma och en matte som blivit uppmärksam på hur ofta man använder sin högra tumme, och då är jag ändå vänsterhänt. Jag tror att just den ytan av fingret, den där lilla pricken där såret sitter (det är ett väldigt litet sår) är den mest använda ytan på alla mina fingrar.  Jag har inte tänkt på det tidigare, att min högra tumme är så inblandad i alla mina vardagsaktiviteter.  Jag trycker portkoden med höger tumme, väljer bländare och ställer in skärpan med höger tumme när jag fotograferar, jag skjuter på med höger tumme när jag vrider om nyckeln på toalettdörren, jag puttar på med höger tumme när jag knäpper byxorna. Listan kan göras hur lång som helst. Nu får höger tumme ligga lite lågt och de andra fingrarna får lära sig jobba. Det är inte det lättaste men med lite övning kan jag nog få det att fungera.

 RSS 2.0