Fasad


Häromdagen när jag gick min vanliga väg hem från jobbet och det ännu inte var alldeles mörkt, fick jag syn på en husfasad som förstås alltid varit där men som jag aldrig sett. För visst är det så att det finns mycket vi ser utan att se. Jag menar att vi egentligen inte lägger märke till det som vi ser. Vi hastar förbi och tar inte in det vi ser i medvetandet. Den här fasaden som jag plötsligt såg vetter mot en väg och på andra sidan vägen ligger andra höga byggnader. Jag tror inte det är så många som tittar på den här fasaden den ligger lite avigt till. Trottoaren är för nära för att man ska se den ordentligt.  Jag skänkte en liten tanke till arkitekten vars verk nu står där lite övergivet på något sätt. Eftersom jag hade kameran med så tog jag förstås ett kort. Så nu har du chansen att se det jag såg och visst kan den vara värd i alla fall en liten blick.

 

 



Kommentarer
Postat av: Åsa!

Visst är det så att vi ser men ändå inte ser. Det är intressant att studera byggnader, fönster, tak och olika konstruktioner.

2011-02-04 @ 12:52:03
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: Maj Korner

Jag råkade ut för samma sak på väg till jobbet häromdan. Det var ljust. Och helt plötsligt såg jag att de fällt en halv skog. Naket. Sorgligt.

2011-02-04 @ 19:28:50
URL: http://majkorner.blogspot.com/
Postat av: Znogge

Man blir hemmablind även utomhus. Men visst var fasaden värd en blick och ett foto.

2011-02-05 @ 14:51:47
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Herta

Lustig bild. Först trodde jag att det var balkonger med såg sedan sen att det var spiraltrappor...i varje fall tror jag det.

2011-03-11 @ 15:50:52
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0