Inverewe


Det finns säkert många anledningar till att vi människor gör det som vi gör.  Kanske det finns lika många anledningar som det finns människor. Mycket av det som vi gör bygger på att vi har en tanke, en idé som väcker en förväntan. Redan när vi sår fröet, eller troligtvis redan när vi köper fröpåsen kan vi se plantan framför oss dignande av tomater. Vi kan riktigt känna tomatens smak och doft redan innan det första fröet har börjat gro. Det finns en bild på näthinnan av hur skeden vi ska tälja eller båten som vi håller på att bygga kommer att se ut. Det är fascinerande med visioner, för det är ju visioner det handlar om, små som stora.
Man kan undra vad det var som gjorde att den 20 år gamla Osgood Mackenzie började anlägga en trädgård på sina 4860 hektar ofruktbar mark i det Skotska Högländerna.  Hur fick han idén. Varifrån kom hans vision som nu lockar hundratusentals besökare varje år. Det är en fantastisk trädgård där man bland mycket annat kan se höga eukalyptusträd, doftande rhododendron från Kina och en stor, inspirerande köksträdgård fylld av blommor och grönsaker.
Att vi, tre medelålders kvinnor tog oss dit och runt i trädgården trots regn och endast tio plusgrader kan väl inte sägas vara på grund av en vision, inte ens var det ett mirakel men helt klart var det värt både kalla fötter och blöta skor och är man i Skottland kan man ju alltid värma sig med en whiskey.






Kommentarer
Postat av: Znogge

Är det alltid fuktigt och råkallt i Skottland? Jag har aldrig hör talas om någon som haft riktigt fint väder där. Dock ser trädgården både fin och intressant ut så varför inte ;-)



Välkommen hem!

2010-07-16 @ 18:02:52
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Tuvstarr

Åh vilken trädgård! Det måste ha varit en intressant utflykt dit.

Och angående vädret, jamen, i alla fall så slapp ni få solbränd ;-)

Förstår att ni hade en fin resa ändå.

2010-07-16 @ 23:05:25
URL: http://magica-tuvstarr.blogspot.com
Postat av: Ninni/fotografia

Tack för tipset! Säkert ett utflyktsmål som jag gillar, trots vädret ;) Man får tänka sig för när man ska packa inför en Skottlandsresa.

Vi har precis kommit hem efter vår bilfärd genom ett hett Europa. Nästan +40 i mellersta Spanien. Vet sjutton om inte jag föredrar det skotska vädret ändå. Då kan man ju alltid klä på sig.

Kram Ninni

2010-07-17 @ 00:03:56
URL: http://piona.blogspot.com
Postat av: Smulan

Så intressant! Var ligger den trädgården? Vi reste runt i Skottland sommaren 2007, men den trädgården missade vi.



Skottland var fint, mycket fint tycker jag. Vacker natur och bördighet. Jag tyckte mycket om staden Edinburgh - en gammal, mycket vacker och historiskt intressant stad.



Den ångermanländska naturen är också vacker.;) Välkommen hit!

2010-07-17 @ 07:42:28
URL: http://smulansblog.blogspot.com/
Postat av: Åsa!

Vilken vy! Har hört så mycket gott om Skottland, hoppas ni har haft en trevlig resa?

2010-07-17 @ 10:12:38
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: Ninni

OJ va vackert..ser underbart ut.



Ja en whisky är ju aldrig fel:) Ha en underbar dag..kramen

2010-07-17 @ 12:22:56
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Du skriver som vanligt så tänkvärt. Men jag tänker också att vi på något sätt skulle kunna stanna upp lite vid det förväntansfulla... njuta av det vi sår just nu.. och inte bara se visionen som det slutgiltiga målet. Du vet... "resan som är mödan värt"!Många ser bara visionen, och så glömmer de tanken de ägde,drömmen de drömde, och det förväntansfulla de kände, om visionen inte uppfylls till fullo. Besvikelsens dimma tar över... spånar jag.



Varmaste kramen, du kloka...

2010-07-22 @ 19:26:13
URL: http://himlastigen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0