Bara vara


Nu i glödlampornas och datorernas tidevarv är det fullt möjligt att vända på dygnet även vintertid. Men om man lyssnar på kroppen, något som jag och många med mig är väldigt dåliga på så säger i alla fall min att jag ska ta det lugnt och gå och lägga mig tidigt. Jag tänker ofta att nu när det är mörkt och kallt så skulle jag faktiskt, om inte gå i ide så i alla fall varva ner och lyssna på vad kroppen säger. Varför är det så svårt att göra just det? Och jag som har längtat så efter ett alldeles kravlöst jullov med dagar att bara vara i. Och så upptäcker jag att jag nästan får ångest när det faktiskt är så.  Jag gissar att det här med att bara vara är som med meditation, man måste öva sig. Man måste träna, det är ingenting som kommer bara av sig själv.  Så nu tränar jag allt vad jag kan, hela dagarna och det går faktiskt lite lättare nu än det gjorde i början.

 

På dagens promenad såg jag att alla växter inte sover så tungt som man kanske kunde tro. De ligger redan nu i startgroparna för en ny vår. Det var vackert och en smula förvirrande att se det gröna sticka upp ur den vita snön.


 

 


Kommentarer
Postat av: Ninni

Det tar verkligen sin lilla tid att varva ner..nu när jag bara har en ynka dag kvar av min ledighet så får jag lätt ångest av det.

Har ju mest varit sjuk under den sköna ledigheten..suck!



Ha en fin lördagskväll..kramen

2010-01-02 @ 18:58:54
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Ninni/fotografia

Precis som min namne så börjar jag arbeta på måndag efter tre veckors ledighet...jag gruvar mig redan. Fast det brukar ju gå bra när man väl kommit upp på måndag morgon:) Visst tar det tid att varva ner och speciellt under en så kravfylld period som julen är. Trots att vi struntat i julklappar i år.

Våren känns väldigt avlägsen och några gröna knoppar syns inte under all snö vi fått. Så mycket har jag inte sett på massor av år. Vackert är det!

God fortsättning på det nya året!

Kram Ninni

2010-01-02 @ 20:43:33
URL: http://piona.blogspot.com
Postat av: Åsa!

Att sova nio tio timmar är inga problem har jag märkt nu när ingen väckarklocka ringer. Antar att det är ett bevis på att man verkligen behöver mera sömn den här årstiden.

2010-01-02 @ 21:18:11
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Mumin

Som urtidsmänniska hade man inte den stress som vi utsätts för idag, men vi ser ändå ut precis som våra gamla förfäder alltså kroppsligt.Dem hade väl i och för sig stress att kunna överleva, jaga osv. men det kallar jag för en "naturlig" stress. Dagens måsten och ideal skapar vi själva. Alla ska ha och ha, det materiella är det som räknas mest. Tänk om vi kunde släppa lite grann på detta begär och bara vara tillsammans och njuta av varandras sällskap och sova gott utan att tusen tankar snurrar runt i hjärnan, va härligt det skulle vara....fast lättare sagt än gjort. Kram vännen!Mumin

2010-01-02 @ 21:43:04
Postat av: Madonnan

Det är nog bra att träna sig i det; jag älskar att bara vara och önskar att det kunde vara så oftare...men det är ju sällan man har "inget" att göra trots att man är ledig :)



Kram!

2010-01-02 @ 22:30:52
URL: http://madonnan.wordpress.com
Postat av: Camellia

Underbart poetisk bild, det nya livet som trotsar kylan och bara vill opp, opp.



Själv spenderar jag alltid vintrarna i något slags halvt vaken, halvt sovande tillstånd. Ett kroppsligt ide, men hjärnan är fullt vaken. Det låter märkligt, men jag kan skapa så mycket när jag halvslumrar, eller vakna med idéer, en dröm som övergått i en reell tanke. Helst skulle jag vilja tillbringa halva dagar i sängen, svävande i olika tanketillstånd (fast också jag är fast i ekorrhjulet). Jag tror på det undermedvetnas kraft, och vet att åtminstone mitt undermedvetna kommunicerar med mig nånstans där, i mellanläget mellan sömn och vakenhet. Vårt moderna, västerländska samhälle har inte fattat det alls, det tycker sådant är skrämmande ickeproduktivt, eller rent av är oförskämd, egoistisk lathet. De skulle bara veta vad jag smider i sömnen....;-)

Postat av: Anonym

Jag vet varför jag aldrig komer i säng och det är för att jag vill ta vara på min ledighet så himla mycket och sen kommer jag ur sängen tidigt oxå.

Men jag håller med ditt sätt att tänka men jag lever inte så själv

kram tuíngeling

2010-01-03 @ 10:57:49
Postat av: Cornelia

Å, jag känner igen mig så. När möjligheten till att bara vara finns, en dag utan måsten, som idag, så börjar det genast liksom krypa inom mig av rastlöshet, tankar om att rensa garderober, läsa böcker, gå på bio; massor av viljor på samma gång. Så nu ska jag öva idag, för i morgon är det arbetsdag och den dagen ska jag inte tänka på förrän i morgon. Tack för dina tankar.

2010-01-03 @ 11:41:44
URL: http://corneliamenew.blogspot.com
Postat av: Znogge

Jag fungerar och reagerar på precis samma sätt. Jag måste helt enkelt bli bättre på att ha lov och vara ledig. Rastlösheten kommer gärna på besök nämligen...

2010-01-03 @ 14:50:46
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Susanne

Vilken hoppfull bild som ger en föraning om vår. Hittade länken till din sida på fotografikursen...ska bli jättekul att sätt igång tycker jag!



Ha en skön fortsättning på veckan!

2010-01-26 @ 22:51:01
URL: http://snyggastdesign.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0