Träning


Jag tänker att det är inte bara vad jag stoppar i mig som har betydelse för mitt välbefinnande. Även hur leder och muskler mår påverkar mig förstås. Det vet jag ju sedan tidigare men när kroppen åldras blir det mer påtagligt och tydligt.  Det är inte någon kroppslig fixering eller jakt på evig ungdom och skönhet som föranlett mitt nyvakna intresse för träning utan helt enkelt en önskan att må bra. Att åldras utan allt för många krämpor. Jag gillar mina rynkor och mina gråa hårstrån men jag gillar inte att ha ont i axlar och höfter. Jag har aldrig varit någon energisk person i alla fall inte när det gäller träning. Genom åren har jag joggat, simmat och gympat. Men inte så mycket och inte så ofta och inte alltid. Senaste året har jag känt att jag har en hel del slumrande muskler som jag faktiskt skulle kunna ha användning för och plötsligt inser jag att det är hög tid att ta tag i det här innan det blir riktigt stelt och tråkigt. Alltså har jag börjat träna. Det är förvånansvärt skönt att bli svettig och känna sig riktigt utmattad. Det går ju ganska fort att komma till det stadiet.

Också en form av träning men på betydligt halare underlag.


Kommentarer
Postat av: Ninni

I det här fallet är vi väldigt lika;) Jag har också gympat, simmat och promenerat. Promenaderna är väl det som fungerat bäst och som alltid blir av. Just nu tränar jag på gymmet här i huset men det är bara för att det finns så lätt tillgängligt. Kul är det inte. Men numera nödvändigt just för att slippa värk i rygg och axlar. Så det är nog något som vi får stå ut med för att må bra.Sen känner man sig oerhört nöjd efteråt, eller hur?

Ha en skön helg! Med lagom dos träning...

2009-01-17 @ 01:31:25
URL: http://piona.blogspot.com
Postat av: Znogge

Visst behöver vi röra på oss! Själv tycker jag det är praktiskt med all den motion man får gratis som hundägare. Jag är inte någon fanatiker men känner tex. att simningen gör väldigt gott!

Kram!

2009-01-17 @ 12:57:42
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Mumin

Härligt att du börjat röra på dig!! Det är ju så att tränar man mår man så mycket bättre och faktiskt försvinner mycket ont som man tidigare haft i kroppen. Jag tränar inte för att bli yngre utan för att bli äldre. kram och lycka till med ditt nya liv!! Mumin

2009-01-17 @ 17:52:55
Postat av: Åsa!

Akta dig Kersti... Att träna är dom en drog, ju mer man får destå mer vill man ha;)

2009-01-17 @ 19:12:01
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Kersti

Åsa, jag tar risken.

2009-01-17 @ 19:15:14
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Sylvia

Jag hoppas du har bättre självdisciplin än jag. Jag är periodare korta stunder innan jag tröttnar.

2009-01-17 @ 19:26:53
URL: http://pantersylvia.blogg.se/
Postat av: Paula

Jamen det vet jag ju! Att du har en massa andra förtjänster! Bla. är du en hejare på att skriva!

Träning, ja det är så trist, för det börjar bli för sent...ja, alltså för "riktig" träning. Jag kan simma och promenera, sen är det stopp. Fick jag riktig handledning skulle jag nog kunna träna på gym också...men, jag har såå svårt att ta mig för o åka iväg

Nä, därför är jag lycklig för var dag som kommer när jag kan åka min kära spark! Då blir det lite fart och fläkt även på finnkäringen!

Kramen

2009-01-17 @ 19:46:19
URL: http://paulaz.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Så härlig och lockande din bild ser ut, jag blir sugen på att följa med på skridskor i morgon med make och barnbarn. Det finns inget bättre än att sporta på vintern.

2009-01-17 @ 21:54:25
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se/
Postat av: matte

så sant så... man vill hålla så länge det bara går. Jag får träning via mina hundar, vare sig jag vill eller inte så måste jag ut och vandra.. kasta boll...cykla..vara ute mycket. Det är bra för mig för hade jag inte jyckarna skulle det inte bli så mkt träna av. Långfärdsskridskor har jag aldrig åkt.. bara långfärd med konståkningsskridskor, det går bra det med. Fast riktiga långfärdsskridskor vore kul att prova.

2009-01-18 @ 10:21:48
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Ninni

Jag har alltid tränat...men nu har det varit lite klent på sistone.

Men nu är gymkortet inhandlat....så nu jäklars!



Ha en skön söndag..kramen

2009-01-18 @ 12:00:05
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Anki

Själv har jag bara kommit till tanken att jag borde träna.

2009-01-18 @ 16:06:59
URL: http:// ankitankar.blogspot.com
Postat av: Anne-Marie

Du är bra och nyttig för alla oss andra. Kram Anne-Marie

2009-01-18 @ 22:06:21
URL: http://annemariekorling.blogg.se/
Postat av: Smulan

Att kombinera motion med nöje är nog det bästa. Och roligaste! Tror du inte?

Allt gott!

2009-01-19 @ 08:43:13
URL: http://smulansblog.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0