På jakt efter nät.


Vi var på landet och hade väldigt sporadisk åtkomst till nätet. Trots trådlöst modem fungerade det inte riktigt. Man fick ta datorn och kliva omkring på tomten (som är ganska stor),ut bland granar och blåbärsris där man plötsligt inser det komiska i situationen och ger upp. Men vi hittade faktiskt en punkt en dag där det fungerade så pass länge att jag lyckades ladda upp två bilder.


Väl hemma i stan tänker vi att det ska bli lättare att surfa runt på nätet och att titta på sin post. Tänk så fel man kan ha. 
Det fungerar ännu sämre här. Comhem har lyckats koppla bort vårt modem för andra gången.  Av någon outgrundlig anledning kan jag ta emot e-post men inte skicka. Förklara det den som kan. Resten av familjen kan varken eller.
Jag satt i telefonen och väntade på att komma fram till Comhems kundservice i 40 minuter bara för att bli bortkopplad när jag nått nummer 7 i kön. Nästa gång tog det 50 minuter och en hårt prövad medarbetare beklagar att han inget kan göra. Allt ligger i händerna på en avdelning som jag som kund inte har någon möjlighet att kontakta. 
Jag fick en gång en tablettask av min granne. Det var några år sedan när livet med tonåringar tidvis var ganska tålamodsprövande. Idag tänkte jag skriva om texten på asken till: Vid kontakt med Comhem ta en tablett och räkna till tio. Förmodligen hade det inte hjälpt.




Kommentarer
Postat av: tingeling

Jo tålamod är en bra egenskap som jag många ggr saknar kram Tingeling

2008-08-15 @ 21:34:07
URL: http://tingelingtingeling.blogg.se/
Postat av: Znogge

Jag hade blivit vansinnig! det kan inte ens vara i närheten av acceptabelt med så långa väntetider. Det är ju direkt oförskämt mot kunderna. Jag är imonerad över att du höll ut!



Fortsatt fin helg, utan köande!

2008-08-15 @ 22:10:48
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Dubbelörnen

Jo du jag vet precis vad det vill säga att sitta i Comhems telefonkö!!! Vet allt om deras 3-hål i väggen när jag bodde i stan!! FY F-N för dessa 3-hål o deras telefonkö!!!





Efter att ha suttit i deras föbenade telköer så mailade jag dem o fick till slut ett helt kvartal gratis!!



Så stå på dig ;)



Kramar

2008-08-15 @ 22:38:05
URL: http://karljohansgarden.blogspot.com
Postat av: Åsa!

Tålamod är en fiskares bästa vän vill jag minnas, men vi är ju inte fiskare varken du eller jag...

Vart köper man tabletterna?????? ;)

2008-08-16 @ 08:26:23
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Fia

Härlig bild där high tech möter naturen och evigheten.

2008-08-16 @ 08:50:34
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Mumin

Ha ha vilken rolig bild:) Tänk om man visste detta för 30 år sedan....Kram Mumin

2008-08-16 @ 15:15:50
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Vilken härlig bild av gammalt och nytt. Hos oss har vi en lokal bredbandsleverantör och han kommer hit till oss (om) och när vi har bekymmer. Jag byter aldrig bort honom.

2008-08-16 @ 15:46:26
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Den första bilden... helt obetalbar!! Den borde du skicka in, antingen till ett möbelföretag eller ett dataföretag.... som den NATURliga arbetsplatsen! Helt outstanding...!! (Eller "skitbra", som Carolina antagligen skulle ha uttryckt det...!)



Varm kram..

2008-08-16 @ 19:39:46
URL: http://himlastigen.blogspot.com
Postat av: Nalle

Hahaha. Kan se dig gå omkring med datorn för att få kontakt. Bilden var rolig !

Men inte roligt när det inte funkar. Fy, tålamod i ett sådanat fall existerar inte för mig. Jag hade blivit tokig! Kram Nalle

2008-08-16 @ 20:04:50
URL: http://nallesfoto.blogg.se/
Postat av: Ninni

Jävla Comhem..vi hade strul här förra veckan sonen satt i telefonkö..gör länge.

Men vi fick hjälp kors i taket!



kram på dig

2008-08-17 @ 10:31:18
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Bert

För att e-posten skall fungera både in och ut med det mobila bredbandet måste greja lite med inställningarna. Lite svårt att förklara här, eftersom det också beror på vilket e-postsystem du använder. Outlook, Outlook Express, eller något annat.



Telia fixade mitt problem via en utmärkt chattfunktion till supporten.

2008-08-18 @ 21:31:07
URL: http://ogonblickinorr.blogspot.com
Postat av: Paula

Nej fy va irriterande! Jag är för all framtid så less på alla bredbandsleverantörer liksom telefonoperatörer så det räcker för en livstid! Nästa gång jag kommer med ett förslag om att flytta har jag fått min sambo att lova påminna mig om hur mycket strul med tekniken varje flytt har inneburit!

Det låter jätteskoj med er lilla bokklubb, önskar jag hade läsande väninnor så vi kunde göra likadant. Tvärtom har jag inga väninnor, varken läsande eller ickeläsande, är ju med i en bokcirkel på nätet istället, men där är det mer än stendött!

Nä nu tittar solen fram, ut med jycken innan nästa skur...

2008-08-20 @ 17:44:27
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0