Frukost
Jag bara måste dela med mig av nyförvärvet i bokhyllan.
Hör upp alla matbloggare för det här är boken för er.
I den kan man läsa följande: I ett klokt hushåll tar man vara på allting, så att ingenting förfares. Det kan vi väl ställa upp på. Det blir lite svårare med detta: ...en arbetande man behöfver äfven till alla måltider åtminstone en varm välsmakande rätt. Varför bara mannen?
Sedan följer frukostförslag som betår av trerätters menyer.
Vad sägs om Ostron på Kreolskt sätt följt av fårkotletter på Engelsk sätt och till avslutning Nudelkroketter.
Eller sjötunga på engelskt sätt, stekt gris, stekt blomkål och äppelmaräng. Till frukost!
Boken är tryckt 1909, undrar just om någon har haft användning av den.
Vilka frukostar...behöver man ju ingen lunch sen då :)
Äppelmaräng hade jag gärna ätit iofs...till frukost :)
Ja men den här boken är ju ett perfekt komplement till mina Husmodern!!! *skrattar*
vi kanske ska träffas o bläddra tillsammans o utbyta tips ;)
Kramar
Gluffs.... frukost ska intas två gånger...först en stilla kaffefrukost...sedan en pratfrukost... Allt gott Kersti. Anne-Marie
Undrar vem som orkar jobba efter en sådan frukost.
Man blir det man äter.
Vi ska bli stora, större, störst... tänk att sitta i din lummiga trädgård och äta frukost... kanske med alla som skrivit här just i detta inlägg... Du - jag har noterat ditt intresse för Juul. Så jag återkommer. Anne-Marie
Ha, den skulle jag betala en slant för, jag samlar på gamla kokböcker! Urkul!
Jadu, det var mastiga frukostar det!*ler*
Ha en fin helg!
MVh Lallis
Vilka ovanliga frukosttips. Spännande bok att få tag i.
Haha va kul...ja det var rejäla frukostar!!
Ha en skön söndag..kram
Vilken maffig bok! Med den kan man med andra ord variera sin frukost så att samma bara återkommer några få gånger per år. Intressant. Fast jag tycker att frukostarna låter lite väl krävande, såväl att tillaga som att äta innan man ska iväg. Men det måste vara kul läsning!
Äter man de frukostar som föreslås i boken behöver man nog ingen mer mat den dagen.
Jag tror att boken skulle göra sig perfekt tillsammans med Dubbelörnens Husmodertidningar. de är liksom samma anda känns det som.
jag tror att vi moderna människor kanske inte riktigt har tid, det krävs npg en hemmaman eller hemmafru för att klara av att göra all den där maten.
Jag funderar lite på vem författaren kan vara, vad som gömmer sig bakom en gourmet.